Kako toplo kokošinjac u zimskom vremenu? kokoši

Da bi kokoši tijekom cijele godine davale svježa jaja, kokošinjac mora biti topao. Zagrijavanje kokošinjca odvija se u tri faze. U početku, pod je prerađen, zatim su zidovi ugrađeni iznutra i izvana. I naposljetku, ali ne manje važno, potkrovlje i krov su poboljšani. Kako izolirati kokošinjac za zimu, razmotrit ćemo u ovom članku.

Pilići u izoliranoj kokoši

Prije početka rada određujemo materijale. Pokušajmo shvatiti kako zagrijati kokošinjac tako da se pilići osjećaju ugodno zimi. Materijal se može koristiti ne samo jedne vrste, već odmah 2 ili 3.

Na izbor toplinske izolacije utječe razina toplinskih svojstava i građevni materijal koji se koristi za izgradnju kokošinjca.

Penoplex, pjena ili mineralna vuna pogodna je za drvene kokošinjce. Oni su najčešći. Ovi materijali imaju dobre toplinske karakteristike. Folija penofol pripada jeftinim grijačima. Brzo i jednostavno se instalira vlastitim rukama.

Zagrijavamo pod

Materijali za podnu izolaciju podijeljeni su u dvije vrste:

 • duboki sloj sloja (izveden u 2-3 sloja);
 • plitki temeljni sloj (izveden jednim slojem).

Bolje je koristiti materijale koji vam omogućuju da na podu napravite duboko leglo. Zahvaljujući tom dizajnu, odvija se biokemijski proces koji se odvija unutar organskogsloj temeljnog materijala.

Prirodni materijali koriste se kao temeljni slojevi koji se lako pronalaze i njihova cijena nije visoka. Zagrijavanje se događa:

 • piljevina;
 • slama;
 • mahovina;
 • treset;
 • sijeno;
 • strugotine i drugo.
Takvi se materijali nazivaju staromodnim ili popularnim metodama. Oni danas nisu izgubili važnost, jer su ekološki materijal. Najčešći je mahovina. Ima najveća toplinska svojstva. Moss također apsorbira izmet. To vam omogućuje da ne širite neugodan miris.

Kod uporabe piljevine mogu postojati problemi s lošim stvrdnjavanjem stelje. Uostalom, to je lako i bit će potrebno puno vremena da se stisne u kokoši. Slama, u usporedbi s drugim materijalima, zadržava toplinu mnogo više vremena.

Dubina stelje na podu od prirodnih sirovina nije manja od 20 cm, a nakon nekoliko tjedana, kada se leglo, ulijte 5-10 cm.

Zahvaljujući prirodnom leglu, ptice neće imati problema s mokrim nogama. Takav materijal će ih osušiti i spriječiti bolest ptica.

Pilići preferiraju prirodnu stelju

Nije potrebno zagrijavati kokošinjac modernim materijalima ako soba ima drveni pod. Ptičji izmet teško se apsorbira u ovoj izolaciji, prenoseći je na drvenu površinu. Kao rezultat toga, kada dođe vrijeme za čišćenje poda nakon zime, pojavit će se poteškoće. Kada se koriste tradicionalni materijali,leglo u kokošinjcu lako se čisti i poslužit će kao gnojivo za vrt.

Izoliramo zidove

Piletinu za zimu možemo izolirati s unutarnje strane folijom, ako se zidovi ne izrađuju od dasaka, već od pouzdanih materijala. Varijante zidnih brtvila su bazaltna vuna i izolacija ploča.Zagrijavanje pjene ili penoplexa događa se u obliku ploča.Svojim vlastitim rukama voditi izolaciju zida bolje ploče.Uostalom, instalacija će uzeti puno vremena i truda.A kod ugradnje mineralne vune potrebno je puno vremena i posebnih vještina.

Razmotrimo detaljnije kako izolirati kuću za piliće iznutra.Za početak izrađujemo sanduk za zidove, koji je izrađen od šipki od 50x50 cm.Poravnajte ga ovisno o okomitom i vodoravnom položaju.Za to koristimo razinu zgrade.Udaljenost čavala od sljedećih šipki ovisi o vrsti izolacijskog materijala.Primjerice, ako uzmete mineralnu vunu širine 60 cm, onda je razmak između šipki 59 cm, što omogućuje dobru izolaciju.

Mineralna vuna - suvremena izolacija

Za drvene zidove pričvršćivanje se vrši čavlima ili vijcima.Ako je zid napravljen od blokova od pjene ili bloka od ekspandirane gline, onda je obloga pričvršćena pomoću čavlića.

​​

Ako dođe do izolacije s mineralnim proizvodom, bit će potrebno ugraditi filmsku barijeru.Tijekom ugradnje uzimaju se u obzir sljedeće točke:

 • Određujemo vanjsku i unutarnju stranu.
 • Pričvrstite ovaj materijal spajalicama, koje su pričvršćene specijalnim klamericama.
 • Listovi se međusobno preklapaju na udaljenosti od 1-2 cm.
 • Šavovi se pažljivo lijepe posebnom otopinom.

Ako je instalacija obavljena ispravno, tada se nepotrebna vlaga ne stvara u kokošinjcu.

Kada se film postavi na mjesto, može se postaviti izolacija.Instalacija je gusto prekriveni materijal jedan na drugom.

Ukupna debljina izolacijskog sloja treba biti veća od 5 cm, a ako se tijekom ugradnje nalaze razmaci između izolacije i šipke, napunite je građevnom pjenom.Ali bolje ih je izbjegavati, jer će na tim mjestima kasnije izaći toplo.

Kada se izoliraju pjenastom plastikom ili penofolom, zalijepite kopču koja se naziva "tiple gljive". Ovo je zatvarač izrađen od plastike.Ima široku kapu i šuplju nogu.Koristi se zajedno s noktima.Prvo se u ploči ugrađuje "gljiva", a zatim se u nju sredi čavao.Koristi se 5 takvih tipli na jednoj ploči.

Parna brana se postavlja i ispod izolacije i na vrhu.Tako materijal za zagrijavanje nije izložen vlazi.Na taj način materijal zadržava toplinske funkcije.Lako je zagrijati zidove vlastitim rukama, glavna stvar je držati se određenog slijeda i pravila.

Ako kokošinjac nije bio izgrađen od drvenog građevnog materijala, dopušteno mu je korištenjesuvremeni izolacijski materijali.

Suvremeni materijali za zagrijavanje kokošinjca

Izolacija krova i tavana

Zagrijavanje poda, izrada toplinske izolacije za zidove kokošinjca, mnogi ljudi završavaju posaou ovoj fazi.Međutim, krov je također dio zgrade, kroz koju se toplina može konstantno udaljavati, pa tako i plaća dovoljno pozornosti.

Ako se kokošinjac tek gradi, onda je vrijedno osigurati potkrovlje.Korisno je za pohranu stelje na podu, hranu i ostale potrebne materijale.Ako dođe do weatherizacije gotove strukture, onda se isplati voditi već izgrađenim crtežom.

Slični materijali prikladni su za izolaciju krova kao i za zidove.Ako je izgradnja krova koristi grede, onda ne treba više sanduk.Toplinska izolacija je ista kao za zidove.

Za izolaciju potkrovlja koriste se materijali tipa rolne.Dovoljni su za proširenje potkrovlja.Ojačanje nije potrebno.Izolirajte potkrovlje profesionalnim graditeljima preporučiti rasute materijale.Zaspao se s mahovinom, piljevinom, zemljom, slamom, pijeskom i tako dalje.Takva izolacija je lako učiniti s vlastitim rukama i ne zahtijeva značajne novčane troškove.

U ovom se članku raspravlja o glavnim opcijama kako izolirati kokošinjca vlastitim rukama.Dobijete zadovoljavajući rezultat, možda ne samo modernim materijalima, već i prirodnim.