Kako pravilno dezinficirati kokošinjac? kokoši

Svaki vlasnik peradnjaka se prije ili kasnije pita kako je kokošinjac dezinficiran. U tom je trenutku akutno pitanje o tome koja sredstva se mogu koristiti za liječenje prostorije, tako da je sigurna za život i zdravlje ptica. Prednost se daje uglavnom jednostavnim metodama kućne dezinfekcije.

Dezinfekcija može ukloniti parazite

Niže navedene informacije pomoći će u učinkovitom procesuiranju prostorija kuće od raznih parazita: od krpelja ili buha.Preporuča se dezinfekcija i samostalno iu prisustvu stručnjaka.

Kada je potrebna dezinfekcija?

Važno je redovito poduzimati preventivne mjere tako da štetnici ne ometaju vaše ptice. To je zbog činjenice da su iznimno osjetljivi na napade raznih parazita. Stručnjaci savjetuju da se mjere dezinfekcije vrlo često organiziraju jednom u dva mjeseca. No, u stvarnosti, redovito preraditi radno-intenzivne i energetski intenzivne, dakle u stvarnosti, kuću dezinficiraju samo jednom godišnje vlasnici domaćinstava. To nije dovoljno, ali je ipak bolje nego ništa. Ako postupak organizirate još rjeđe, pileće buve i krpelji mogu postatiredoviti i "najbolji" prijatelji ptice.

Dezinfekcija je također potrebna kao djelotvorno sredstvo u borbi protiv krpelja i buha i kao metoda prevencije.

Coop mora biti dezinficiran što je češće moguće

Treba priznati da nikada nema savršene čistoće u kokošinjcu. Ova činjenica objašnjava se prirodom ptice, aljkavim, a ne poslušnim. Raspršeni proizvodi kokoši raštrkanih po prostoriji samo pridonose pojavi parazita. Stoga je važno pratiti ventilaciju kokošinjca. Ako nije dovoljno provjetren, bakterije se u njemu vrlo aktivno razvijaju.

Potrebno je promatrati minimum preventivnih mjera koje će štititi kokoši od parazita. Osoba koja posjećuje kokošinjac treba pažljivo pratiti svoju odjeću i obavezno obrisati cipele prije ulaska u kuću. Budući da štetnici mogu koristiti osobu kao pristup pticama, krećući se njome. Što se tiče same sobe, zidovi u njoj moraju biti prekriveni vapnom.Lipa pomaže u sprečavanju pojave krpelja i buha u kavezu.Kao što je već spomenuto, to je samo minimalno djelovanje, za ozbiljno postupanje s prostorijama neće biti dovoljno.

Važno je ukloniti cijelu pticu iz sobe prije njenog tretmana, nije potrebno dezinficirati kokošinjac u njihovoj prisutnosti. Preporučuje se poduzimanje takvih mjera čak iu slučajevima kada pripreme na ambalaži sadrže natpis o njegovoj sigurnosti za piliće. Zanemarite pticuniti jedan poljoprivrednik neće postati.U hladnom vremenu, navikli na toplinu piletine trebali premjestiti na pogodan za njihov dnevni boravak.Morat ćemo patrolirati, ali ova mjera je važna za zdravlje stanovnika kokošinjca.U idealnom slučaju, tretman treba provoditi ljeti ili u toplom proljeću kako se ne bi tražio dodatni prostor.

Dezinfekcija kokošinjca složen je proces koji se sastoji od nekoliko faza, stoga ćemo, da bismo razumjeli cijeli postupak, detaljno ispitati svaku fazu.

Čista kokošinjac je zdrava populacija

Prva faza je priprema

Ova faza uključuje pripremu posebne odjeće i obuće kojaštiti vas od kemikalija koje se prskaju u zatvorenom prostoru i također protiv samih parazita.Uostalom, oni, uključujući, su štetni za ljude.Sigurno ćete morati nositi gumene rukavice kako biste zaštitili osjetljivu kožu na vašim rukama.Osim toga, trebat će vam respirator kako ne bi udisali otrovne pare. Prije prerade, cijelu kuću pilića treba pažljivo ukloniti - obratite posebnu pozornost na to, jer se krpelji i buhe mogu sakriti ispod posteljine, unutar pukotina na stablu, pod pilećim izmetom.

Druga faza je pranje

Temeljito čišćenje sobe uključuje pranje cijele peradarnice.Morate obratiti pozornost na zidove, ogranke, pod, pa čak i na strop.Ni jedan kutak ne bi trebao ostati nehigijenski.U ovoj fazi treba obratiti pozornost na sastav deterdženata, preparati ne smiju sadržavati jake toksine.Tijekom dezinfekcije bit će dosta kemikalija.Umjestodeterdžente za pohranu ponekad se preporučuje da se voda za ispiranje jednostavno razrijedi jabučnim octom.Vapno na zidovima je potrebno oprati.Tek nakon potpune dezinfekcije potrebno je ponovno nanositi vapno na zidove i novu podlogu.

Svi dijelovi kokošinjca su temeljito oprani.stručnjaci.Vi odabirete samo one lijekove koji su najučinkovitiji.Neki vlasnici peradi jednostavno peru kokošinjac jabučnim octom, ali je potvrđeno da su takve mjere pripremnije i preventivnije od stvarnih metoda za borbu protiv parazita.Ovaj tretman ostavlja kokošinjac praktički nezaštićenim.Postoji opasnost da u budućnosti ptice zaraze infekciju.

Jedan od najpoznatijih i prilično nesigurnih metoda za liječenje kokošinjca je uporaba formalina.Odabirom formalina za dezinfekciju kod kuće stavljate kokoši na određeni rizik.

Međutim, treba priznati da je formalin snažan i učinkovit agens za suzbijanje štetočina.Tijekom prskanja treba nositi zaštitno odijelo tako da njegova kemijska svojstva ne štete koži.

​​

Štoviše, trebat će vam plinska maska ​​- formalin ima izuzetno oštar i strašan miris, disanje je opasno za zdravlje.U nekim je zemljama ova tvar čak zabranjena kod kućenjegove opasne kemijske značajke.

Bjelac se učinkovito bori protiv parazita

Još jedan ne manje opasan način borbe protiv parazita je izbjeljivač. Ona je tretirana sve sobe i za dugo vremena lijevo na podu kokošinjac. Ptice mogu biti ugrožene jer klor nije siguran za upotrebu. No, za jedan dan bjelilo ne pomaže, tako da morate ga ostaviti u prisutnosti pilića.

Neki su narodni recepti mnogo lojalniji pticama. Ne morate kupiti specijalizirane alate u trgovinama. Neki vlasnici kokošinjaca savjetuju miješanje klorovodične kiseline s manganom po stopi od pet prema jedan. Ova otopina u bilo kojem jelu treba ostaviti pola sata u kući. Nakon toga, trebate samo provjetravati prostoriju, a ptice se mogu ponovno naseliti do njihovih ranijih mjesta.

Drugi narodni lijek sastoji se u tome da se prostorije tretiraju otopinom joda. Jod se uzima iz razmjera od deset grama na dvadeset metara kubičnog prostora.

U njega se dodaje aluminijski prah - 1 g i 1,5 ml vode. Za takvu dezinfekciju ni ne treba uklanjati ptice iz prostorija, već se nakon obrade emitira.

Mogu se kupiti posebne pripreme, u određenom smislu još profitabilnije:

  • Pripravci u trgovini sadrže mnogo komponenti, u skladu s tim njihov spektar djelovanja je prilično širok. Osim toga, nakon nekoliko mjeseci dezinfekcije dopuštaju da nekoliko mjeseci zaborave na parazite.
  • Pripreme su službeno registrirane, a kupac može lako provjeriti certifikate kvalitete. Možete pročitati pravila primjene i nuspojave. Moći ćete točno izračunati dozu pomoću uputa priloženog u paketu.

Među tim lijekovima su i neki favoriti. To su Monklavit, Glutex, Bactericide, Virocid. Najviše odgovara za korištenje droge pod nazivom "Viricide". Pticama ovaj alat ne ometa tretman sobe. Osim toga, Virotz ne treba ispirati iz zidova i poda, jer nije otrovan u prirodi. Lijek se prska po kokošinjcu i započinje s radom.

Jod je sigurno dezinficijens

Pozovite stručnjaka ili ga podnesite sami?

Ne možete gubiti vrijeme i pozvati stručnjaka da obradi sobu. Međutim, trebali biste odmah računati da ćete morati temeljito provesti u financijskom smislu. Stručnjak će dezinficirati u skladu sa svim utvrđenim standardima. Međutim, profesionalne usluge koštat će nekoliko tisuća rubalja. Stoga, morate napraviti izbor, dezinfekcija kokošinjca je ili financijski ili vremenski trošak. Međutim, to je nužno za zdravlje i sigurnost ptica.