Glavne karakteristike krava holstein pasmine krava

Holsteinska pasmina krava popularna je u našoj zemlji, zahvaljujući impresivnim prinosimamlijeko i značajna težina svojstvena pasmama goveda.Uz povećano hranjenje bikova, oni teže više od tone, krave nisu mnogo lakše.To su izvrsni proizvođači i odlična opcija za govedarske poljoprivrednike.Holstein pasmina goveda koristi se za poboljšanje drugih pasmina mesa i mliječnih goveda. Predstavnici ove pasmine stoke su dobavljači velikih količina mlijeka s visokim udjelom masti i visokokvalitetnog mesa.

Holstein krava - jedna od najpovoljnijih za uzgoj

Vanjske razlike predstavnika holštajnske pasmine

Crno-bijeli bikovi i kravemeđu kojima se povremeno pojavljuju pojedinci čiste crne ili crveno-šarene boje, rastu od 150 do 162 cm, a životinjska koža ima pojedinačne omjere boja: bijele mrlje nalaze se na nogama, repu i donjem dijelu tijela.Oni imaju velike i snažne kosti, razvijene mišiće.Krave se razlikuju po velikom vimenu s istaknutim žilama.

Uzgoj bikova ove pasmine omogućuje vam postupno poboljšanje svojstava predstavnika crno-bijelog goveda.Predstavnici crvene i šarene boje smatraju se najvrjednijima.

Pojava kravaodgovara vrsti mliječnih pasmina koje imaju sljedeće karakteristike:

 • Debelo deblo u obliku slova V.
 • Duga široka ramena.
 • Široki bokovi.
 • Velika, obrezana vimena na kojoj su žile jasno označene. On je valovit i čašan.

Velika vimena - jedna od karakterističnih značajki pasmine

Sadržaj krava

Održavanje krava određene pasmine zahtijeva veliku odgovornost. Oni su:

 • Imaju visoke zahtjeve za hranu. Ljeti se hrane na izletima - livadama sa sočnim zelenim biljem, a zimi se hrane sijenom dobivenim od mahunarki, soje, obroka koji sadrže masti, zrna kukuruza, miješane hrane s proteinima, sijena lucerke i korjenastog povrća.
 • Moraju biti sadržani u određenim uvjetima.
 • Nije otporan na stres.

Nizozemska, Njemačka i Belgija smatraju se rodnim mjestom pasmine holštajnske goveda. Crno-bijela holstein-frizijska stoka došla je u Sjevernu Ameriku u 19. stoljeću. Američki farmer, Winstrop Chenery, vidio je da su krave proizvele veliku količinu mlijeka, angažirane u poboljšanju ove kvalitete. Kasnije su životinje postale poznate kao Holstein.

Holsteinska pasmina goveda poznata je ne samo zbog velikih količina mlijeka.U tijeku je tov bikova za proizvodnju mesa koje doseže 900 kg težine. Pojačana i uravnotežena prehrana povećava njihovu težinu, koja može premašiti tonu.

Holstein krave trebaju hodati

Značajke mliječnih pasmina

 • Stalnipovećanje prinosa.
 • Visok postotak mliječne masti i sadržaja proteina.
 • Brzo navikavanje na promjene klimatskih uvjeta i staništa.
 • Otpornost na bolest u slučaju odgovarajuće skrbi.
 • ​​
 • Nježnost i čistoća.
 • ​​

Holstein krave daju vrlo masno mlijeko

Uzgoj bikova

Pasmina goveda pasmine Holstein-Friesian testiranjem i vrednovanjem bikovaza proizvodnju kvalitetnog potomstva - poboljšane performanse će se provjeriti na petama.Crveno-bijeli bikovi križaju se s crvenim stepskim kravama i drugom stokom koja ima crvenu boju.

Praktični odabir omogućuje da se otklone nedostaci koji se javljaju u "čistim pasminama", mijenjaju i obogaćuju genetski fond domaćih životinja.

Novorođenčad teži oko 45 kilograma.Rastu ih, primjenjuju tehnologiju hranjenja i stanovanja, koja je usmjerena na dobivanje moderniziranih mliječnih vrsta domaćih životinja, bez korištenja križanja.Za postizanje dobrih rezultata provodi se cjelovito i uravnoteženo hranjenje mlađe generacije.