Značajke kruške sorte Tatyana kruška

Sadržaj
 1. Tatyana je jedinstvena
 2. Izgled
 3. 8)Osnovne smjernice za njegu

Kruška je nevjerojatna biljka s izuzetno lijepim cvjetnim i sočnim, ukusnim plodovima.Ovo je prekrasan vrtni ukras.Mnogi vrtlari boje se sadnje kruške, jer vjeruju da je izbirljiva i zahtijeva posebnu brigu.Međutim, to nije slučaj, a glavna je pogreška to što ne uzimaju u obzir obilježja i preferencije sorte.

U modernim danima, uzgajališta stvaraju veliki broj novih sorti za svaki ukus i boju, zadovoljavajući potrebe potrošača.

Plodovi kruške Tatiana nisu mali, impresivne veličine

Tatiana je jedinstvena kruška

Jedna od tih vrsta je kruška s prekrasnim ženskim imenomTatjana.Ova sorta kombinira Favorite of Klaap i Bere Winter Michurin.Tvorac je zonska eksperimentalna postaja Rossoshansky.Sorta je u državnom registru za područje sjevernog Kavkaza.Distribuirana na jugu Voroneža i sjeverno od regije Rostov.

Izgled

Razmotrimo detaljnije opis ove sorte i njezine karakteristike.Vitko, snažno stablo, u obliku piramide, s godinama se mijenja, a stablo postaje sferno.Rijetka kruna zbog niskih performansi u ritmu.Boja kore debla je tamnosiva.Grane koje tvore kostur drveta su vertikalno nagnute pod oštrim kutom.Plodna pretežno kollevochnoe.

Izbojci su veliki, ravni, bez ruba,imaju purpurno-smeđu boju. Chechevichki srednje veličine, jedva primjetna. Buds trokutasti, smeđi.

Velika lišća, čiji oblik nalikuje obrisima jajeta, imaju zaobljenu osnovu i kratak, blago uvijen gornji dio. Rubovi su valoviti, s malim urezima oblika grenate. Ploča je glatka, bez hrapavosti i dlakavosti, lagano presavijena do vrha i savijena u sredini. Stabljika krila između čvorišta i lisne ploče je srednje veličine.

Cvat u obliku kišobrana s prilično velikim brojem cvjetova, oko 9.Bud je srednji (od 3,5 do 4 cm), u obliku zdjele, bijelo-ružičaste boje, s malim pokrovom od frotira. Latice s cijelim rubovima. Vrh pištolja u cvijetu je na razini s čizmom. Kruška cvjeta malo kasnije od ostalih sorti koje rastu na mjestu.

Plodovi nisu mali, impresivne veličine, čija masa može doseći i do 250 g, ujednačena, proporcionalna, sjajna, kruškolikog oblika. Glavna boja je žuta s ljubičastim zamagljenim rumenilom. Točkice su čvrsto smještene ispod kože. Kljunasti organ koji nosi plod je kratak, obrastao u podnožju. Otvorena šalica, tanjur nije dubok, srednje, prekriven utorima.

Meso kruške krem ​​boje, sočno, ima slatki, nježan, nevjerojatan okus. Vanjska atraktivnost i ocjena degustacije iznosila je 4,5 boda.

Sorta Tatjana donosi stabilnu, dobru žetvu

Tatiana kruška plodovi početkom jeseni, oko sredine rujna.Razdoblje potrošnje je oko 80-90 dana. Voće se lako transportira, ne gubi na prezentaciji.

Sorta donosi stabilnu i dobru žetvu. Prve kruške se pojavljuju 6-8 godina nakon sadnje. U prvim godinama plodonošenja stabla donose oko 140 centara po hektaru, au narednim godinama prinos će se povećati na 154 centara po hektaru. Uzgojna je sorta univerzalna, dobro podnosi mraz i nema preuranjeno prolijevanje. Za krastu i otpornu plijesan.

Prednosti sorte:

 • visoka otpornost na mraz;
 • pravilan prinos;
 • raznovrsnost sorte;
 • velika potražnja;
 • izvrsna prezentacija.

Nedostaci sorti kruške Tatyana.

 1. Veliko drvo.
 2. Crohnov uski, piramidalni oblik.

Osnovne smjernice za njegu

Da bi se ova vrsta kruške pokazala u svoj svojoj slavi, potrebno je poznavati obilježja sadnje i brige za drveće.

 1. Ne zaboravite da su prikladna godišnja doba za sadnju proljeće i jesen, ali vrtlari sadnjaju drveće u proljeće, čime se omogućuje da se smjeste na mladicu i imaju vremena za pripremu za zimski period.
 2. Odaberite slobodnije mjesto s dobrim osvjetljenjem. Napominjemo da poplave nepovoljno utječu na rast krušaka.
 3. Rupa za sadnju kruške mora biti duboka najmanje 1 metar, a širina jame je oko 80x80 cm, a tlo mora biti oplođeno humusom. U sredini jame, morate formirati humak, tako da su korijeni ravnomjerno raspoređeni. Kada korijeni zaspu sa zemljom, potrebno ju je stalno pečatiti tako da nema šupljina, a korijeni ne trunu.
 4. Budite sigurni da će biljka redovito biti raslinjena i zalijepljena, a posebno je važno to učiniti u prvim godinama života.
 5. ​​

Naoružani znanjem i vještinama, slobodno birajte ovu sortu.Ne oklijevajte, uz pravilnu njegu, sorta kruške Tatyana će vam se odužiti s najukusnijim voćem i dati vam visoke prinose.