Uzgoj šljive Malakhovskaya šljiva

Listu zdravih i ukusnih plodova zasluženo zaslužuje šljiva. Ovaj proizvod ne samo da se dodaje najpopularnijim jelima, već i uz pomoć vraćanja vitalne aktivnosti tijela. Dovoljno je upoznati se s osnovnim kvalitetama, pravilima sadnje i brige o usjevu, kako bi postali vlasnik dobroga stabla.

Opće karakteristike

U razdoblju od 1971. do 2007. godine u Michurinskom vrtu uzgajana je nevjerojatna sorta - Malakhovskaya šljiva. Zbog svojih jedinstvenih svojstava raste u gotovo svakom području. Glavna prednost je samo-plodnost. Druge prednosti uključuju sljedeće kvalitete koje ima prema opisu:

 • redovito plodonošenje;
 • plodovi sorte sazrijevaju u kratkom vremenskom razdoblju;
 • voće se ne boji štetočina i bolesti.

Važno je napomenuti da šljiva ne voli mnogo hladnoće, stoga sve sile treba bacati na obranu zimi.

Opasnost postoji s nepismenom skrbi, inače će vas voćno drvo oduševiti bogatom žetvom.

Opis grma

Šljiva prikazane sorte ima prosjekvisok, ne pregust.Stablo ima kore sive crne boje.Osjećaj laganog ljuštenja.Opis sorte Malakhovskaya šljiva:

 • listovi duguljastog oblika, mekani i ugodni na dodir, imaju prekrasnu zelenu boju;
 • izbojci su sivo-smeđi;
 • prisutni su dugi peteljci;
 • Korijeni su horizontalni;
 • Visina stabla je prosječna.

Značajke ploda

Plodovi ove sorte su vrlo veliki, što razlikuje drvo od svojih vršnjaka.Među ostalim značajkama ističu se još neke.

 • Nakon dozrijevanja, težina ploda dostiže od 50 do 70 g. Koža je vrlo gusta, kada je zrela, površina je duboko tamno ljubičasta, čak i plava.Plodovi su prekriveni debelim slojem voska.
 • Kratke i ravne stabljike male debljine.Meso je svijetlo žuto, sočno, slatko s malo naznake kiselosti.

Razdoblje uzgoja

Šljiva sorte Malakhovskaya ne zahtijeva jedinstvene sposobnosti i znanje za sadnju.Pogledajte područje gdje se podzemna voda nalazi na dubini od 1,3-1,5 m. Dobro osvijetljeno mjesto na malom brežuljku bilo bi izvrstan izbor.Tamo drvo neće biti izloženo bolestima, izloženosti opasnim štetočinama.

Sadnja se provodi u jesen.Ne zaboravite na prehranu tla s treseta ili humusa.

Odabir sadnice

Pronalaženje dobrog sadnog materijala sorte Malakhovskaya nije teško:

 • ) najbolje je kupiti mladice u posebno određenim područjima - staklenicima,rasadnici, na specijaliziranim područjima, itd.;
 • struktura korijena sadnice treba se sastojati od 4-5 niti;
 • Debljina debla je 1,2-1,3 cm - to su dimenzije zdravog stabla.

Ako se sadnja planira u nekoliko tjedana, bolje je da se korijeni umotaju u vlažnu krpu, čime se izbjegava njihovo sušenje.

Pravila za iskrcavanje

Iskopajte rupu dubine 60–80 cm, unaprijed odvojite šaku zemlje od gornjeg sloja zemlje, što je potrebno za dodatno hranjenje jame. Trebat će vam jaka šipka koja se nalazi 15-20 cm od centra. U budućnosti će služiti kao svojevrsno središte podrške za nekoliko godina rasta biljaka.

Zemljište pripremljeno prije toga miješa se s kantom gnoja. U smjesu dodati kalijevu sol i superfosfat u omjerima od 30: 600. Korijeni zahtijevaju posebnu pozornost. Prilikom sadnje morate ih dobro ispraviti, posuti zemljom. Unijeti tlo oko sadnice.

Pravila skrbi

Kvalitetna briga o šljivama popraćena je intenzivnim zalijevanjem i otpuštanjem tla. Obrada započinje mjestom u blizini debla. Zemlja se nakon taloženja otpušta, uklanja korov. Nakon takvih akcija važno je dodati tlo humusa na tlo za učinkovitiji rast i razvoj stabla.

Šljive zahtijevaju dodatnu hranu za stabilnu i dobru žetvu. Najbolje vrijeme za rezidbu na temperaturi ne nižoj od 10 ° C. Kultura je često preopterećena prekomjernim plodovima, pa je bolje ostaviti grane koje se protežu ispod velikihkut od Oni su najstabilniji i najjači.

Bolesti i štetnici

Malakhovskaya šljiva je otporna na bolesti kao što su truljenje ploda i palež, ali ponekad se pojavljuju hrđa i velike boginje. Uklonite znakove hrđe pomoći će poznati lijek - Bordeaux mješavina (1%) ili odabrani drugi fungicid.

Glavno pravilo je pravovremena obrada.

U moniliozi se kao zaštitni postupci koriste sakupljanje i spaljivanje otpalog lišća, plodova, izbojaka, zacjeljivanje rana i pranje shtambova. Da bi se prevladala bolest može se koristiti kada se koristi 1% bakra ili željeznog sulfata. Ne manje učinkovita 1% Bordeaux tekućine. Potrebno je obaviti rad prije cvatnje i odmah po završetku.

Lako je riješiti se nepozvanih gostiju u obliku opasnih insekata.

 • Moljac. Bit će potrebno povremeno korovati tlo, gdje mogu ostati lutke i jaja štetočina, te raspršivati ​​stabla u proljeće.
 • prugasti moljac. Grane se obrađuju s 3% -tnom otopinom bakrenog sulfata.
 • Bolest cista sprečava se primjenom Bordeaux tekućine 1%.
 • Čudna gljiva, jedino spasenje od koje je mješavina sapun i bakar: pomiješati 5 g bakarnog sulfata i 150 g sjeckanog sapuna u kantici vode.

Sprječavanje

Pravilnoj njezi stabla ne treba dati malo vremena. Uz pravodobne preventivne radnje, stablo se može zaštititi od bolesti i štetočina koje pogađaju površinu voćnog stabla:
 • uprvi znakovi suhoće odrezali su oštećene grane;
 • prate stanje tla: mnogo vlage će negativno utjecati na prinos;odlagati područja zahvaćena insektima;
 • izbjeljivanje trupa.