Uzroci i metode liječenja proljeva kod pilića?kokoši

Vlasnici pilića svjesni su da je glavna briga ptica kada imaju proljev.Zbog toga sudomaćiniprilično zabrinuti, budući da posljedice mogu biti nepovratne.Glavna stvaru ovoj situaciji nije panika, nego otkrivanje uzroka proljeva kokoši.

Vlasnici pilića zabrinuti su za zdravlje svojih kućnih ljubimaca

Mnogi ljudi se pitaju zašto se kod proljeva javlja proljev?Proljev se javlja kod pilića samo u dva slučaja: ili je to zarazna bolest, ili su pilići jeli niskokvalitetnu hranu.Također, ako ptice nisu u kavezu, i slobodno hodaju po dvorištu, kopajte u zemlju.Oni mogu pokupiti da jestrašno ,da ćebiti uzrok bolesti.

Kako biste spriječili bolesti, pažljivo pratite domaću populaciju.Zdrava se ptica puno kreće, aktivna je, dobro jede, umjereno koristi vodu.Perje zdravog pojedinca je svijetlo, glatko i ima specifičan sjaj.Perje nanese ne rastrgaju, ptica čvrsto stoji na svojim nogama, ne posustaje odstranedostranei ne spava u pokretu.Čim uspijeteprimijetiti da nešto nije u redu s populacijom, trebate odmah odvojiti sumnjive ptice od ukupnog broja, izoliratiu zasebnoj sobi.

I pozovite veterinarašto je prije moguće , jer samo on može odrediti uzrok bolesti i propisati ispravno liječenje.To je važno ako su kokoši pokupili neku vrstu zarazne bolesti.Specijalist uispitanih slučajeva treba odmah liječiti ptice .

Bolestisu infektivneine-zarazne

Ptice se često razboli zbog nepravilne skrbi

Bolesti pilića podijeljene su u dvije vrste:infektivneineinfektivne .Nezgodne bolesti se ne prenose putem kontakta s bolesnim životinjama ili zrakom, ali to ne daje razlogda se opusti, jer takve bolesti mogu uzrokovatiozbiljnuštetu kućanstvupočevši od smanjiti proizvodnju jaja i koliko je to moguće.Takve se bolesti javljaju kod tih životinja kojene hraneilihranuhranom loše kvalitete.

Zašto još uvijekjoš uvijek imaju labavu stolicu?Pilići se mogu razboljeti ako imlijeko proizvode vitamine, minerale ili druge hranjive tvari.Ptice su bolesne iu slučaju da su nepropisno obrađene.U ovom slučaju, ne moraju se liječiti, već jednostavno treba razmotriti i promijeniti prehranu.

Što prvo treba učiniti?

Vlasnici ptica trebaju razumjeti drugojedno pravilo: prije,negoza početak liječenja, treba provjeriti jesu li kokoši davane tijekom tjedna,nego .hranio kokoši.Ako postoji sumnja na neku vrstu hrane, ne treba je dati pticama.Dobra preventivna mjera je čišćenje i dezinfekcija kokošinjca. I to treba činiti povremeno, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Dezinfekcija kokošinjca dobra je preventivna mjera

Ako kokošiimaju zelenu dijareju, tada bi veliku količinu trave trebalo isključiti iz prehrane kokoši i pilića. Ako ptice nisu u kavezima, ali hodaju oko dvorišta, trebali biste izolirati bolesne piliće i gledati ih. Sije se kokoši i kokoši moraju biti u redu u slučaju bolesti koje ne mogu zaraziti druge. I to treba učiniti brzo, bez odlaganja.

Ako je poremećaj povezan s prekomjernom količinom korištene trave, onda sve prolazisamo za nekoliko dana. Pilići su prilično nježna stvorenja. Da, da, nemojte se iznenaditi! Primijećeno je da proljev kod pilića može biti od straha. Kvočka se jednostavno može uplašiti ako je onabila oštro odvezena s jednog mjesta na drugo, ona je imala modrice, udarila, čula oštar lavež psa. Ali nikad ne znate što bi se moglo bojati životinje. Razlozi mogu biti vrlo različiti. Gledajte nekoliko dana za pile, uzrok proljeva jesamo uplašen.

U ovom slučaju, sve prolazi bez vanjske intervencije nakon nekog vremena. Proljev je moguć ako ptica ima prehladu. U ovom slučaju, potrebno je izolirati piletinu, najbolje je posaditinjezinou poseban kavez, a zatim staviti žarulju za grijanje. Preporučljivo je da se bolesna životinja drži u kavezu s dodatnim grijanjem čak nekoliko dananakon prestanka proljeva.To treba učiniti kako bi se osiguralo da se ptica u potpunosti oporavila, ida nema infekcije.

Proljev je moguća ako se ptica prehladila

Ptica može biti bolesna ...

Ako pile s kojom proljev stalno pije samo voda, ali praktički ne dira hranu, tadaima gastritis. Stručnjacipreporučuju da u ovom slučaju skuvaju tvrdo kuhano jaje, izvade žumance, mijesiti, pomiješati zrno konoplje i dati pticama.Ugljen se također može dati za ublažavanje stanja ptice.I ovdje nije važno je li to aktivni ugljen ili drveni pepeo iz peći.

Pepeo se jednostavno dodaje hrani za ptice, a ugljen mora biti fino usitnjen i također pomiješan s hranom.Pilići će ga pojesti koliko im je potrebno.Takvo liječenje provodi se za 2-3 dana.Ako se stanje pilića ne poboljša, proljev je uzrokovan drugom bolešću.Ako ptica jede puno nezrelih grožđa, ondaona također može imati labavu stolicu.

Potrebno je promatrati pticu i pokušati razumjeti ušto uzrokuje uzroke proljeva, a ne hraniti sve kokoši svim vrstama pilula odjednom.Ako se uzrok ne može utvrditi neovisno, tada je najbolje pozvati veterinara koji u slučaju bolesti peradi propisuje ispravno liječenje.

.) inače će se prehladiti i razboljeti.Hladnoća može prouzročiti proljev.

Proljev bijele ptice

Ako u ptici primijetite da je dijareja bijela, odmah morate izolirati pticu.U Calaisu se može uočitinebijele mrlje, alistvaradojam da je u Calaisu neprekidnakreda .Bijeli proljev nastaje kada pile ima infektivnu bolest koju uzrokuju paratifusne bakterije.Ova bolest može utjecati na piliće endemično.Rjeđe se javlja bijela proljev u patkama ili puranima.

Univerzalnu infekciju pilića "pomaže" činjenica da se bolest širi kroz mokro ionečišćenoleglo.Doprinosi bolestima velike gužve pilića, slaboj ventilaciji u prostoriji, poremećajima temperature tijekominkubacije .Stvar je u tome da ako se jaja uzimaju od bolesne piletine, onda se bolest može prenijeti na piliće.Kod oboljelih pilića, primjećuje se:

Zarazna bolest uzrokovana paratifusnim bakterijama djeluje masovno na piliće

  • ;
  • letargija, mala pokretljivost;
  • blokada anusa s mokraćnom kiselinom;
  • oticanje rektuma.

Bolest ubrzano napreduje od 2 do 10 dana.Kod nekih oporavljenih pilićapullorozapatogeni ostaju u odvojenim organima.A opasnost leži u činjenici da se kod odraslih ova bolest uglavnom javlja u latentnom, odnosno skrivenom obliku.

Prema vanjskom ponašanju ptice, utvrdite da je bolesnagotovo nemoguće.Takvi odrasli pilići su izvor infekcije, jer postoje patogeni u jajima, a zatim zaraze piliće, koji su izvedeni izzaraženih jaja .Najosjetljiviji na bolest su pilići do dva tjedna nakon rođenja.

Bolest se dalje širi kontaktom sa zdravim pojedincima.Mikrobi utječu na unutarnje organe, uništavaju srce, jetru, jajnike, proizvodnja jaja se smanjuje za 15% ili više.Promijenjena jetramože puknuti, uzrokujući smrt ptice.

Pilićima treba dati jogurt ili drugi mliječni otpad u slučaju bolesti.Disfunkcionalne mladež se izoliraju i uzgajaju za meso.Glavna mjera za borbu protiv ove bolesti je očistiti rasplodnu stoku.Za to je potrebno provesti poseban krvni test za otkrivanje ove bolesti.

Proljev se može izliječiti narodnim lijekovima

Kako liječiti proljev narodnim lijekovima?

Ako su kokošipočeli proljevžutiili boje senfa, tada ne bi smjeli odmah koristiti tablete.Dobar lijekje glina.Umjesto pitke vode, pticama treba dati glinenu vodu, što će napraviti izvarak riže ili zobi.Stručnjaci preporučuju dodavanje nekoliko kapi suhog crnog vinapiću .Ako pripremate piće za piliće, zatim 1-kapi, a odrasla ptica 5-kapi.

Pijenje vina treba davati dva puta dnevno.Vino se pojavljuje uovom slučaju kao vezivoznači .Dobro je dati bolesnoj ptici izvarak kore od nara, kao i plodove dunje.Možete napojiti oboljele odvratnu stoku od kamilice.Ako se dijareja u boji senfa ne zaustavi unutar 2-3 dana nakon obavljanja narodnih postupaka, također trebate nazvati veterinara.

Perad se može obraditi zamjenom pitke vode slabom otopinom kalijevog permanganata.Voda treba biti nježno ružičasta.Ta se voda pilićima treba hraniti nekoliko dana.Ako nema zarazne bolesti, proljev se brzo zaustavlja.

Liječenje lijekovima

Vlasnici pilića obično u slučaju liječenja drogomkoriste biseptol, koji se preporuča djeci .Tablete su smrvljene i dodane u hranu iz izračuna1/8 po odrasloj osobi.Doza pilića je smanjena na pola.Uz pomoć Biseptola liječenje se provodi za 4-5 dana.

Biseptol se koristi iz lijekova

Također možete liječiti perad s levomycetinom .U 0,5 l vode otopiti 3 tablete ovog lijeka i staviti u bocu za napajanje peradi.Tretman je učinkovit i životinje se oporavljaju za nekoliko dana.

Ako su kokoši vrlo mali i ako se bojite da će imati nuspojave od lijekova, bolje je koristiti probiotike , koji su posebno proizvedeni za životinje.Za ovuflosaniliemprobiomože se kupiti veterinarska ljekarna.Primjena ovihpreparati su vrlo djelotvorni, a vaša se ptica može dodati ukupnoj masi u doslovnonekoliko dana . Za dugotrajni proljev, svakako konzultirajte veterinara.