Vrste proreza na podu za svinjce svinje

Korištenje novih tehnologija u poljoprivredi donosi veliku dobit i uvelike pojednostavljuje rad osoblja.Procijenjeni podovi za farme svinja - najbolje rješenje za probleme vezane uz troškove rada i energije.Ovo je dizajn od 2 razine.Donji se koristi za skupljanje otpada.On također služi za slaganje gornje potpore s temeljima, što daje stabilnost cijelom uređaju.

Svinje u svinjcu s podom od proreza

Pogodnost premaza proreza

Pri instaliranju ove vrste spola, bolesti životinja se drastično smanjuju.Prehlade i crijevne bolesti lakše su i bez komplikacija.

Podni otvori s prorezima za svinjac također su korisni jer se povećanje težine značajno povećava.Za tovljenike to je oko 80 g dnevno, a kod uzgoja stoke doseže 50 g.

Postoji velika ušteda energije, potrošnja se smanjuje 2 puta, a količina vode koja se koristi za ispiranje stajnjaka smanjuje se za 5 puta.,Prednost takvih premaza je u tome što se neki od njih mogu izraditi ručno.

Vrste podova i njihovi zahtjevi

Podni otvori s prorezima izrađeni su od različitih materijala.Najpopularniji su lijevano željezo, plastika ili beton.Ponekad postoje različite opcije za takve podove.

Betonski podovi su kombinirani s drugim vrstama.Ugradnja podnožja je izrađena od pocinčanog metalnog ili plastičnog zaostatka.

Plastični regali koriste se za jačanje velikih kupki.

Praktičnost i trajnost su glavni zahtjevi za pod

Takvi podovi se također široko koriste u kućanstvima zbog njihove udobnosti i svestranosti.Nema velikih problema za njihovu instalaciju i instalaciju rukom.

Broj zahtjeva koji moraju ispunjavati podovi s prorezima:

 • trajnost i otpornost na habanje premaza;
 • upotrebljivost.

Sigurnost za stoku.Širina razmaka nije veća od 2 cm, inače se svinje mogu ozlijediti, upadajući u rupe.U dužini od 15 cm

Potrebna je prisutnost drugog stupa na kojem se skuplja otpad.Njegova dubina je oko 65 cm.

Nagib je potreban za samo odvod gnojiva i otpada.

Betonski podovi

Ako u svinjskom kompleksu ima puno svinja, najbolje je pokrivanje betona ili armiranog betona.Zahvaljujući njegovoj snazi, sposoban je:

 • nositi težinu životinja;
 • nema sposobnost apsorpcije mirisa;
 • Životni vijek je oko 15 godina.

Negativna činjenica je da se male prasadi neće osjećati ugodno na betonskom podu bez dodatnog grijanja.

Napravite takve podove vlastitim rukamateško. Potrebno je uložiti mnogo posla i novca. Njihova instalacija je komplicirana i stoga je bolje kupiti gotove betonske oblike. Mogu izdržati do 600 kg težine po metru.

Betonski pod u svinjcu

Plastični podovi

Plastične podne obloge postaju lideri u uporabi. Popularni su jer:

 • jednostavno sastavljanje;
 • moguća je bilo koja konfiguracijska opcija;
 • pristupačnost, mnoge organizacije ih izdaju;
 • niski troškovi;
 • za prijevoz nije potreban poseban prijevoz;
 • su otpornije i neklizajuće;
 • zbog svoje teksture, pod je topao, ne zrači hladno.

Takav prorez s prorezom koristi se za prasad s krmačom i raste. Plastični podovi s prorezima namijenjeni su životinjama prosječne težine. Napravite takve podove vlastitim rukama je nemoguće.

Za njegovu proizvodnju treba poseban oblik i opremu.

Postavljanje obloge nastaje fiksiranjem fragmenata poda tijekom procesa lijevanja, što se ne može učiniti samostalno.

Dakle, može se kupiti samo u gotovom obliku.

Pigsty s plastičnim podom

Metalne prevlake

Pod je proreza može biti od metala. To je rijedak oblik premaza, ali prihvatljiviji od betona.Dobra stvar je da to možete učiniti sami. Napravite takav premaz od željeza ili galvaniziranog željeza.

Podovi od lijevanog željeza nisu ugodni, hladni su i zahtijevaju stalno grijanje. dobromogućnost takvog poda bit će za krmače, u vrijeme laktacije. U ovom trenutku, oni su nemirni, a hladni metalni pod može je smiriti.

Ako na farmi ima malih prasadi, preporuča se da se za njih zagriju podovi. Za to se koriste različite metode grijanja: od električne do vode. Za odrasle svinje u hladnim sobama također je moguće organizirati grijane podove.

Dobar u uporabi i kombiniran oblik podova, to je ugradnja betona s metalom.

Metalni pod za svinjac

Samostalna izrada podova

Po želji, možete napraviti vlastite ruke. Željezni premazi su lakši za izradu. Za njihovu proizvodnju trebat će:

 • metal za bazu željeza;
 • oprema za zavarivanje;
 • zaštitna maska ​​i rukavice;
 • potrebne su električne škare za rezanje metala.

Ulomak metalnog poda za svinjac

Preporučuju se upute korak po korak za proizvodnju metalnih podova s ​​prorezima. Uključuje sljedeće korake:

 • Potreban je lim od 5 mm. Zatim se sijeku praznine s razmakom od 1,5 cm, koje moraju biti takve veličine da se formira rešetka s prazninama. Traka treba biti široka oko 10 cm.
 • U drugoj fazi, trake su zavarene, tvoreći čvrstu konstrukciju. Trake se preklapaju. Svinje spavaju na jednom mjestu i odlaze u WC u drugoj. Stoga je mjesto gdje životinje spavaju prekriveno materijalom,mogu savršeno skladištiti toplinu.Može biti od drva ili plastike.
 • Na trećem stupnju zavarite bočne odbojnike.To je učinjeno tako da hrana ne ispadne.U tu svrhu dobro je koristiti čvrstu pocinčanu ploču.Da biste ojačali strukturu, potrebno vam je oko 5 stupova, 4 sa strane i 1 u sredini.To će spriječiti njezino spuštanje.Visina nosača treba odgovarati visini spremnika za otpad.
 • U ovoj se fazi postavljaju hranilišta i pijanice, na suprotnoj strani se polažu drveni podovi kako bi se životinje odvojile.Svinje su ispražnjene na podu s rešetkama.

Korištenje proreza na podu povećava sve pokazatelje svinjskih farmi, od povećanja veterinarskog statusa farme, usklađenosti sa standardima i sanitarnim zahtjevima sadržaja do visokih ekonomskih stopa proizvodnje.