Uzgoj i čuvanje divljih pataka kod kuće

Jedna od najčešćih ptica na području Ruske Federacije je patka.Susreće se svugdje, ima male veličine, široko rastegljivo tijelo.Na stopalima su membrane.Dug i fleksibilan vrat, kljun ima ravan oblik.Perje štiti tijelo od vode i potkožne masnoće od hladnoće.Neke ptice lete u tople zemlje za zimu.Postoje sedentarne vrste.

Divlja patka je vrlo česta u Rusiji

Mnogi uzgajivači peradi znaju da je uzgoj divljih pataka kod kuće moguć.Ako sve prođe dobro i sadržaj je zadržan pismen, onda od prvih pilića nakon određenog vremena imat ćete malo stado i patke jaja.Divlje patke su zanimljive ptice koje ne zahtijevaju složenu skrb. Osim toga, na temelju njih, možete izgraditi obiteljski posao.Oni redovito nose jaja. Organiziranje i promatranje održavanja i reprodukcije vrlo je uzbudljivo.Ovaj proces izaziva istinski interes svih članova obitelji, osobito djece.Kada se divlja patka nahrani i osjeća dobro, raspoloženje nositelja se uzdiže, on postaje vedriji.

Čuvanje i uzgoj

Ove divlje ptice ne zahtijevaju hranu i životne uvjete, ne trebaju posebnu skrb.Divlja patka će živjeti bez dodatnog zagrijavanja, kaveza, a pilići će se pojaviti bez skupih inkubatora.Osjećat će se sjajno u maloj ciglenoj kući.Za punuvitalna aktivnost ptica u prostoriji vezuje pašu, okružena rešetkom. Zaštitit će ih od grabežljivaca, ptica je prilagođena mrazu i dobro je iskusna u svim vremenskim prilikama. Sadržaj u toploj sezoni je mnogo lakši. Ljetno razdoblje se naziva jedna duga sezona kupanja, tijekom koje ptice puno plivaju i prskaju u vodu.

Divlja patka cijelo ljeto provodi u vodi

Vlasnik mora kontrolirati dostupnost vode u spremniku za patke u dovoljnoj količini. Ljeti inteligentno hranite ptice: zelenu travu i sitnu ribu. Divlja patka voli pijesak, koji bi joj uvijek trebao biti dostupan u posebnom spremniku. Da bi ptice preživjele vruće poslijepodne ili obilne kiše, sagradile su baldahin.

Važno je podsjetiti da stado može srušiti razne bolesti karakteristične za ptice. U drugim slučajevima, meso može biti zaraženo. Ako pravilno hranite pticu, onda bolesti probavnog sustava neće biti tako strašne. Potrebno je pridržavati se preporučenih uvjeta u sobi za patke. Inače, ptica je ugrožena virusnim i gljivičnim bolestima.

S početkom prvih proljetnih dana i zamjetnim zagrijavanjem, ženke počinju graditi gnijezda. Nakon dogovora, nose jaja i sjede na njima.

Teško je nositi se s malim patkama bez mama-patke. Jer zna kako izlegati jaja i brinuti se o djeci. Zanimljivo, drake je također uključen u brigu o potomstvu. Njegova je funkcija zaštita i kontrola kretanja. U ovom trenutku, muškaracprolazi kroz fazu presvlačenja, a glava postaje smeđa umjesto smaragda.Razlikovati je od žene na toj osnovi više nije moguće.Uskoro drake postaje točna replika ženke.On će dobiti svoj "muški" pogled na kraju ljeta, bliže jeseni.

Drake pribavlja svijetlo perje bliže jeseni

Hranjenje

Patke igraju nezamjenjivu ulogu u održavanju ravnoteže u prirodi.Prije hranjenja ptice vrijedi pogledati njegovu prehranu u prirodnim uvjetima:

  • male ribe;
  • pržiti;
  • vodene biljke;
  • larve komaraca.

Zahvaljujući tim predstavnicima faune, rast broja insekata je inhibiran.Ali ovaj popis nije krut.Hranidba pilića i hranjenje pataka mogu i druge komponente, čiji popis ovisi o specifičnom području:

  • divlje kulture: heljda, proso ili ječam;
  • biljke gomolja s livada i jezera.

Ne zaboravite da je svima nemoguće hraniti ptice koje se u zimskim mjesecima događaju u akumulacijama.Inače mogu dobiti bolesti gastrointestinalnog trakta.Ne bi trebali dobiti crni kruh.Prstohvatom možete koristiti stari komad bijele, male ribe ili suhu kombiniranu hranu.Bolesti kod ptica uzrokovane su hranom s visokim sadržajem šećera ili kemijskih dodataka.

Kako bi patke nosile jaja kod kuće, moraju se pravilno hraniti.Tek tada neće imati bolest povezanu s neobičnom hranom. Prehrana bi trebala uključivati ​​različite biljke iz vodnih tijela: morski rupija, morska travai distichlis. Održavanje divljih ptica u olovci može se pojednostavniti kupnjom posebnih vrsta smjesa. Bolje je hraniti one od njih koji su posebno dizajnirani za divlje vrste.

Laminarija - važna komponenta prehrane divljih pataka

Hranjenje pačića treba biti isto kao i pilići. Dijeta se sastoji od bilja, ribe, kuhanih jaja i vitaminskih dodataka. Pačići u stopi rasta ispred pilića i za nekoliko mjeseci već sustignu roditelje. Dakle, od dvoje djece po sezoni možete dobiti do deset odraslih ptica. Divlja patka može letjeti i ta se činjenica mora uzeti u obzir u procesu njege. Ako ih pošaljete na zeleni travnjak, oni će letjeti. Ali ne u polju, nego u njegovoj olovci s hranom i vodom.

Divlja patka ima mirno raspoloženje, lakovjernost i prijateljstvo. Pojedinci se brinu jedni o drugima. Briga da će ptica pobjeći od vas je neosnovana. Za hranjenje i njegu za nju nije potrebno mnogo vremena i novca. Hrana za to će zahtijevati vrlo malo. Vlasnik treba pratiti stanje olovke. Trebao bi biti suh i uredan. Zahtijeva redovito emitiranje.

Održavanje i uzgoj ove ptice koristit će u slučaju kada postoji čvrsta struktura za njihovo smještaj. Može biti izrađena od drva, opeke ili drugog materijala. Njegova površina izračunava se na temelju veličine stanovništva.

Iskustvo uzgoja divljih ptica u zatočeništvu pokazuje da s minimalnom pažnjom patka čini do tri polaganja jaja. Iz svake od njih raste u prosjeku 14 pilića, koji nakon 2 mjesecateže oko kilograma.

Divlja patka daje najmanje 3 kvačila godišnje

Pasmine

Različite pasmine pataka distribuiraju se u zemljama ZND-a. Jedan od njih je divlja patka. To je divlja patka, mase do jednog i pol kilograma. Drake je veći od ženke. Siva patka spada među poznate pasmine. Izgled i opis ovog potonjeg vrlo je sličan onom kod Mallarda. Zimi se ova divlja patka osjeća bolje od drugih, za koju je bila voljena. Postoje i druge vrste pataka: Gogol, Pintail, Savka i drugi. Neki od njih navedeni su u Crvenoj knjizi. Među njima su: Mandarin i Lutok. Ove ptice su vrlo važne za prirodu. Stoga profesionalni lovci ne dodiruju ove vrste ptica.

Održavanje divljih pataka na parceli ima mnoge prednosti. Izležu jaja sama. Ove su vrste prilagođene surovim uvjetima i nepretenciozne. Oni zahtijevaju umjerenu količinu hrane, a dobivena jaja i meso mogu biti vrlo profitabilni.