Ukrasni zečevi i njihove igračke Kunići

Patuljasti ili ukrasni zec, u relativno kratkom vremenu postaje kućni ljubimac, osobito za djecu. On neće gristi malu djecu, čak i ako su slučajno ozlijedili životinju, ali bit će mnogo pozitivnih emocija.

Kunići vole igrati se s igračkama

No, često možete čuti pritužbe da krznene životinje gnjave sve u stanu od tapeta do namještaja. A to je zato što im je dosadno.Kako se kućni ljubimci ne bi dosađivali u odsutnosti vlasnika i pravilno se razvijali, oni se aktivno kreću, moraju imati igračke. U tom slučaju, životinje se odvlače od predmeta koji čine vrijednost kuće i prelaze na materijal za igru. Ovdje možete dati slobodnu volju željama: povraćati, grickati, skakati, čak zakopavati.

Što privlači kuniće kao igračku?

Kao igraći materijali mogu se koristiti i predmeti kućanstva i tvornička roba, ali bezopasni za životinju. Popis takvih stavki uključuje:

  • kartonske kutije, kao mjesto za kuću. Možete se popeti ovdje bez većih poteškoća, ogrebati zidove, glodati. Subjekt unutar će privući pozornost zečeva ako leži;
  • role od kartona, preostale od kuhinjskih salveta, folije, itd .;
  • sijeno, novine, časopisi, koji leže u kutijama, što omogućuje kopanje;
  • robu za igre kupljene od prodavaonica kućnih ljubimaca, koje mogu grickati, voziti;
  • kućice za mačke, tuneli za divljač, objekti za skakanje (zečevi vole ostati na visini);
  • sve vrste dječjih igračaka, velike veličine, tako da je nemoguće progutati;
  • čiste plastične boce iz hrane;
  • Grane jabuke (druge je ne preporučuju, jer će sadržavati otrovne tvari u drvu).

Zec može dobiti nekoliko igračaka odjednom

Izrada i kupnja igračaka za ukrasne zečeve

Svakizec je stvorenje izvornik, i on će naći za sebe temu najzanimljivijih.Dakle, nakon što je kućni ljubimac, trebali dati prednost igračka koja je privukla pozornost.

Budući da je ukrasni zec okopana životinja, rado će početi kopati rupu za sebe.Prodavaonice kućnih ljubimaca nude asortiman robe u obliku umjetnih rupa, tunela za igru.

Takvu igračku neće biti lako izraditi sami, ali pokazivanjem kreativnosti, strpljenja moguće je.Potrebno je uzeti kartonsku kutiju u obliku cilindra (pakiranje pod vinom, bocu rakije), koja stvara oblik tunela i jedan kraj umeće se komadima papira ili pamučnom krpom.Tada će mladi dobrovoljno "iskopati" potez za sebe.

Da biste sačuvali pozadinu, dajte svom ljubimcu dovoljnu količinu papira (zastarjele knjige, časopise, novine).plastične ili aluminijske posude.Ako životinja nema potreban broj kućanskih predmeta ili namjerno kupljenu robu koja se može jednostavno baciti, igračka može biti vlastiti WC ili hranilica.

Kunići vole napraviti nered u kavezu

. Među raznim proizvodima trgovina za kućne ljubimce nalaze se posebne kuće za njihove ukrasne kućne ljubimce, izrađene od ekoloških sirovina.Takva kuća može se napraviti samostalno, pripremivši nekoliko kutija.Neophodno je staviti kutije jedan na drugi u obliku koraka kako bi zec skočio gore-dolje.A ako napravite rupice u kutijama, imat ćete igralište.Za puni razvoj zeca, trebali biste pokazati kreativnost i izgraditi sve vrste simulatora kunića ručno ili kupiti proizvod za igru ​​u trgovini.

Kako postupati s hiperaktivnim kunićima?

Hiperaktivni kućni ljubimci moraju izbaciti energiju.Na najbolji način, u tu svrhu prikladne su igračke koje stoje na nepokretnoj osnovi, ali guranje pokreće gornji dio.Od robe u trgovini, predmeta za igru ​​za velike papige, raznih stvari za vješanje koje ne sadrže male predmete.Inače će ih zec otrgnuti i lako progutati.

Ako glodavac voli igrati se loptom, kupuje nužno gumu, tanji materijal lako će glodati.

Stoga, pri odabiru okruženja igara za ukrasne zečeve,Potrebno je uzeti u obzir interese, prirodu životinje, ekološku prihvatljivost, sigurnost materijala za igru ​​i uključiti njihove vještine, kreativnost, snalažljivost i domišljatost.