Što je optimalno za biljke nakon bundeve bundeva

Svake godine, mnogo prije sezone sadnje, vlasnici vrtova planiraju distribuciju povrća na cijeloj lokaciji. Potrebno je obratiti pažnju na to koji se usjevi mogu posaditi na različitim mjestima na posteljama za najveću optimizaciju buduće žetve.

Za pravilan plodored buče, treba posaditi određene vrste usjeva

Opće napomene za domaćice

Iskusni poljoprivrednici znaju o čemu ovisi uspjeh sljedeće žetve. Ti uvjeti uključuju:

 • gnojiva dostavljena na vrijeme;
 • pravilno odabrano mjesto slijetanja;
 • poseban pristup sjemenkama i sadnicama koje treba posaditi nakon određenih biljaka u istom tlu.

Zemlja se svake godine istroši iz klijavosti istih usjeva na istom mjestu, tako da je njihova zamjena nužna. Povrh toga, povrće ostavlja iza sebe određene tvari koje izlučuju korijeni, koje su prikladne ili štetne za naknadne plantaže. Moguće je provesti pokuse s sadnicama i donijeti odgovarajuće zaključke nakon primitka berbe.Ali bolje je učiti iz iskustva koje su stekli profesionalni poljoprivrednici i vrtlarski amateri.Dakle, koje povrće će najbolje rasti u zemlji gdje je bundeve posađeno prethodne godine?

Bundeva uzima neke elemente u tragovima iz tla i donosi druge

Pojedinačni detalji sadnje bundeve

I za samu bundevu važno je što povrće zamjenjuje u vrtu. Pa, ako je prošle godine na njegovo mjesto rastao krumpir, kupus, luk ili korijenje. Međutim, mjesta prethodnih sadnji tikvica, tikvica i krastavaca za bundeve nisu prikladna, jer se povećava rizik od bolesti biljaka i stupnja gnjezdarica.

Sama bundeva će "pripremiti" tlo za naknadnu sadnju mnogih usjeva. Budući da voli duboki obradivi sloj, njezini korijeni ostavljaju zemlju slobodnu. Štoviše, pokrivenost sloja tla korijenjem bundeve je dovoljno široka, jer samo bunari kada su posađeni moraju biti najmanje 30 cm u promjeru svaki i najmanje 40 cm dubine.

Bundeva ne podnosi kiselost supstrata, koji preliminarno ograničava prekomjerno kiselo tlo. Stoga neki alkalni medij ostaje u grebenima nakon žetve, a to bi također trebalo uzeti u obzir za buduće zasade.

Nakon što je bundeva ubrana u tlu, gotovo da ne ostaju patogeni mikrobi, a njegovi korijeni nemaju tendenciju otpuštanja otrovnih tvari koje kasnije inhibiraju druge zasade. Ako je nakon bundeve uzeta pravilna njega, nakon toga ne bi bilo rizika od infekcija vrtnih i vrtnih biljaka, kao i štetnika.

Bundeve ostavljaju iza rasutog tla

Usjevi koji se mogu saditi nakon bundeve

Bugarski papar je zahvalan sljedbenik bundeve. Zbog svojih korijena i prehrane, tlo će biti optimalno pripremljeno.Štoviše, ako su sadnice paprike u stakleniku, a bundeva rasle u prethodnoj sezoni na drugom grebenu, možete napraviti plodored odabirom tla nakon bundeve i pomicanjem pod paprom.

Zamjena zemljišta je problematična, ali nije loš jamac buduće izvrsne berbe bugarskog papra.Kao ovo tlo i patlidžan. Biljka može biti ista kao i papar.

Oni vole rasti na tikvama i rajčicama. U toplim područjima osjećaju se izvan staklenika. Stoga se mogu posaditi na greben do mjesta gdje je prethodno bila bundeva.

Od ne-tropskih usjeva, tlo nakon biljke bundeve bit će prilično dobre u berbi repe. Potonji nikada ne bi trebali biti ponovno zasađeni na istom mjestu zbog oslobađanja posebnih tvari koje negativno utječu na naknadne korijene repe. Ali bundeva za repu je veliki prethodnik.

Za kupus, tlo od sadnje bundeve je također dovoljno dobro. Sadrži sve što je potrebno za jajnik i razvoj visokokvalitetnih glava.

Od zelenila, peršin i špinat će preferirati ovu zemlju. A za luk i češnjak, prethodnik najbolje bundeve ne može se naći. Za sobom ostavlja cijeli niz uvjeta i hranjivih tvari, optimalno pogodnih za razvoj rasta glava češnjaka i luka te njihove snažne zelene strelice.

Sadnja kukuruza na istom mjestu također bi bila dobra opcija. Štoviše, bundeve i kukuruz lijepo su jedno uz drugo.

Patlidžan dobro raste nakon bundeve

Tako je moguće napraviti popis kultura, sljedbenikabundeve u mjestu na mjestu koje primaju sve potrebne hranjive tvari i minerale.To su:

 • bugarske paprike;
 • patlidžan;
 • rajčice;
 • repa;
 • peršin;
 • kupus;
 • luk i češnjak;
 • špinat;
 • kukuruz.

Međutim, nakon berbe bundeve, zemlja bi trebala biti obogaćena organskim tvarima (najbolje od gnojiva, budući da korijeni ove kulture značajno osiromašuju supstrat tla).I, ne smijemo zaboraviti da na ovom mjestu sljedeće godine korov počinje snažno rasti.Dakle, morate biti spremni za plijevljenje.

Treba napomenuti da nije preporučljivo saditi jagode uz uzgoj bundeve na istom mjestu.Krastavci, tikvice i tikvice također se sljedeće godine trebaju premjestiti na drugo mjesto kako bi se izbjegli štetnici i bolesti.Isto vrijedi i za lubenice i lubenice.

Usjevi koji se mogu saditi u sljedećoj sezoni sadnje na mjestu buče mogu se zasaditi na mjestu povrća kao što su tikvice i ljetne tikve.Njihovi korijeni na sličan način utječu na tlo.