Pushkin chicken: opis pasmine Kura

Danas, kao i prije, sadržaj peradi na privatnom imanju vrlo je čest.Najpopularniji su pilići u različitim područjima (meso, meso i jaja, jaja i meso, slojevi), namijenjeni prvenstveno za proizvodnju visokokvalitetnih jaja ili mesa.Postoje i pasmine pilića koje idealno kombiniraju kvalitete mesa i jaja.

Jedna od najboljih je prugasta i šarenka Pushkin pasmina pilića.Visoke stope produktivnosti, atraktivan izgled i poslušna priroda omogućuju sigurno nazivanje najboljom opcijom za osobno imanje.To možete jednostavno provjeriti u donjem opisu.

Malo povijesti

Službeno, Puškinovi pilići imali su samo osam godina.Ova je mlada pasmina odobrena i registrirana u Institutu za genetiku i razvoj farmskih životinja 2007. godine.To je ovaj institut, koji se nalazi u Lenjingradskoj regiji u gradu Puškinu, a bavio se uzgojem ove pasmine gotovo tri desetljeća.

Za dobivanje Puškinove pasmine korištene su različite kokoši, korišteni su čak i brojleri.Potpuni popis izvornih stijena je sljedeći:

Pasmina je osnovana 2005.

Pilići s konstantnim znakovima pasmine otkriveni su u trećoj generaciji. 2005. godine konačno je formirana pasmina.

Vanjski podaci i karakter

Svaka pasmina ima svoje specifične vanjske podatke. Puškinska pasmina odlikuje se prugasto-šarenom sivo-smeđom bojom s bijelim potkošcem (uglavnom kod ženki). Mužjaci su najčešće bijeli s tamno smeđim mrljama. Ženke u Puškinoj pasmini su proglašene prugastim, dok su pijetlovi šareni. Vani izgleda privlačno.

Perje tih pilića je gusto, dobro pokriva kožu. Tijelo ptice ima trapezoidni oblik i znatnu širinu. Leđa su čak i sa zamjetnim sužavanjem prema repu. Krila su malo dolje, duga. Četiri prsta s bijelim kandžama širom razmaknutim. Noge su duge, tako da piletina može lako hodati u visokoj travi. Rep je vertikalan, visok. Vrat ima jasno vidljivu grivu i postavljen je visoko.

Izdužena glava je mala. Dužina kljuna je prosječna, jako je savijena, ima boju slonovače. Veliki ružičasti češalj s dobro definiranim prorezima izgleda vrlo elegantno. Njezin ravan, pa čak i gornji dio prekriven je malim papilama. Oči su ispupčene narančaste boje. Boja uha je svijetlo ružičasta.

Priroda takvih prugastih pilića izrazito je mirna i mirna. zaAmaterski uzgajivači peradi koji žele podmiriti maksimalni broj pasmina kokoši na svojim imanjima su veliki plus, jer Puškinski živi u miru s bilo kojom neagresivnom peradi. Mučenje ove ptice nije tipično. Čak iu slučaju opasnosti, kokoši neće žuriti da hodaju, ali će biti pritisnute na tlo i bit će skrivene.

Puškinski se mirno slaže s bilo kojom peradi

Takve šarene kokoši djeca će jako voljeti jer lako i sa zadovoljstvom komuniciraju s ljudima. Nije slučajno da se oni smatraju ručnim predstavnicima peradi. Pojava takve piletine može lako riješiti problem s kućnim ljubimcem za dijete.

Iznimna obilježja pasmine

Svaka pasmina se uzgaja da bi se dobile određene stabilne kvalitete.Kada su uzgajali kokoške, uspjeli su postići savršenu kombinaciju pokazatelja mesa i jaja.Pilići postižu spolnu zrelost u razdoblju od pet do šest mjeseci, a zatim počinje polaganje jaja. Proizvodnja jaja u predstavnicima ove pasmine je visoka, a inferiorna je samo za piliće s isključivo orijentiranom jaja.

Za godinu dana, oko 220 jaja dobije se od piletine pod uobičajenim uvjetima stanovanja. Neki slojevi mogu napraviti 300 jaja godišnje, ali to se događa vrlo rijetko. Boja jaja je od bijele do blago žućkaste, blago kremaste. Masa jaja je mala, unutar 58-60 grama, ali visoka proizvodnja jaja. Za uzgajivače peradi koji sami uzgajaju ptice, divna plodnost jaja, koja prelazi 90%, bit će ugodan trenutak.

Budući da su Puškini meso i kokoši, njihovo meso se odlikuje povećanim okusom. Živa težina ove pasmine je prilično visoka. Kokoš lako raste i do dva kilograma, a pijetao - do tri, pa čak i tri i pol. Veliki plus je činjenica da trup ima vrlo atraktivnu prezentaciju.

Pilići imaju gusto perje s obiljem dolje

Zbog gustog perja s obiljem sjemenki, kokoši se odlikuju dobrom otpornošću na smrzavanje, što im omogućuje da ih se čuva čak iu kokošinjcima bez grijanja. Ipak, temperatura ionako ne bi trebala pasti ispod minus pet, inače ne vrijedi čekati jaja, pa čak i veliki češalj može zamrznuti, što je neugodno za pticu.

Pilići za hranjenje

Pravilna prehrana peradi osigurava puni razvoj, dobru proizvodnju jaja i pravodobno dobivanje dovoljne mišićne mase. Predstavnici Puškinove pasmine nepretenciozni su u odnosu na hranu, zbog čega je njihov sadržaj znatno pojednostavljen. Ove se šarene kokoši dobro osjećaju, jedu miješanu krmu i razne žitarice (pšenicu, ječam, zob). Jedino što morate zapamtiti je da vlasnik ne smijete miješati dvije vrste hrane.

To se vrlo lako može držati, jer se ptica treba hraniti najmanje dva puta dnevno: ujutro i navečer. U toploj sezoni, šetajući u šetnji, Pushkinova prugasta pile lako pronalazi pašu, snažno raking gornji sloj tla (stoga ne smijete pustiti da ptica ode u krevete).

Životni uvjeti

nepretenciozanPilići ne trebaju posebne uvjete. Potrebno je samo osigurati umjereno toplo kavez, u kojem neće biti vlage i propuha. Smjerovi nisu napravljeni za njih na velikoj nadmorskoj visini, jer ti kokoši ne mogu letjeti, stoga spuštanje s velike visine može oštetiti njihove noge. Za ugodan život tučkova, lagane stepenice treba podići do mjesta. U toplom vremenu pilići se nalaze u otvorenim ograđenim prostorima s laganim nadstrešnicama od kiše.

Nenametljiv u sadržaju

Puškini su pijetlovi izvrsni vođe, mogu kontrolirati jato od dvadeset i pet ženki. Ako planirate zadržati nekoliko pijetlova na istom području, onda svaki od njih mora osigurati harem s potrebnim brojem pilića.

Uzgoj

Uzgoj bilo koje peradi započinje stjecanjem već odraslih proizvođača, pilića ili jaja željene pasmine. U slučaju kupnje inkubacijskog jaja, teškoća je samo pronaći pouzdanog prodavatelja i osigurati da je inkubacijski proces točan. Daljnje teškoće u oplemenjivanju ne bi smjele biti uz pravilnu njegu, stopa preživljavanja pilića mlađih od pet mjeseci je oko 95%.

Odrasli proizvođači su potrebni za uzgoj

.

Teže je dobiti dobre piliće za one koji se odluče za kupnju pilića. Ovdje možete djelovati na dva načina: ili kupiti pticu u tvornici, ili od privatnog trgovca s rukama. Druga je mogućnost, unatoč činjenici da postoji vjerojatnost stjecanja nečiste pasmine, važnija, jer ti pilići nisuizloženi stresu, koji pogađa sve piliće iz peradarskih farmi (bez obzira na dob).

Tvornička piletina povećala je živčanu razdražljivost, au budućnosti svako uzbuđenje uzrokuje stres u njemu. Zbog toga njihova proizvodnja jaja trpi i kvaliteta mesa se pogoršava.

Gornji opis pasmine omogućuje razumijevanje da je pasmina Puškina najbolja opcija za domaće gospodarstvo. Te kokoši mogu biti samo ptice koje se uzgajaju za jaja i meso, ili mogu biti kućni ljubimci i dobri kućni ljubimci za djecu. Ove kokoši mogu živjeti 10-12 godina.