Psi Plymouth

Prugasti Plymouth krupni reprezentativan je za mesnu vrstu produktivnosti.Zbog toga je stekao popularnost i popularan je kod uzgajivača na području Ruske Federacije.Prugasti Plymouth podijeljen je na američki i engleski.Drugi se odlikuje velikom veličinom, u kojoj prelazi prvi tip.

Prugasti plimuti su reprezentativni za meso sličan tip

Povijest stvaranja pasmine

Pasmina Plymouths potječe iz Amerike, gdje je 1869.prvi put predstavljen u Worcesteru, u Massachusettsu, na izložbi pilića.Plymouth potoci su uzgajani križanjem različitih pasmina, među kojima su bili: Cochinquans, Brahma, Dominikanska kokoši, mješavine borbenih pasmina i bilo koja ptica s prugastom bojom perja.U procesu formiranja pasmine Plymouthovi uzgojni ciljevi bili su podijeljeni u dvije kategorije:

 • Izložba.Izložbene ptice pronašle su brojne razlike - to je smanjenje vitalnosti i produktivnosti.Njihov glavni cilj je izložba.
 • Industrijski.Svrha uzgoja pilića je njihova produktivnost.Američka udruga peradi utvrdila je standarde za vanjski izgled ove pasmine 1910. godine.

Opis standarda izgleda

Perje ima prugastu strukturu

Postoje vanjski standardi koje Plymouths moraju poštivati. Odstupanje od prihvaćenog standarda izgleda je bračni brak. Glavna i razlikovna značajka je boja ptice. Perje mora imati prugastu strukturu. Pilići su prekriveni trakama jednake širine koje se protežu preko perja. Oni se izmjenjuju međusobno po tijelu ptice. Linije dviju vrsta: crne s nijansom jorgovana i bijele. Na završetcima pera moraju imati tamnu boju.

Pijetao, u vratu i struku, ima uže crne i bijele pruge na perju, zahvaljujući kojima njihov dizajn izgleda svjetliji od onog kod pilića. A perje je prekriveno većim uzorkom. Kokoš po cijelom tijelu prekrivena je linijama iste širine. Za razliku od pijetla po intenzitetu boja crnih pruga, perje joj je tamnije. Što se tiče ostalih znakova, glava kokoši treba biti srednje ili male.

Jastreb na boji Plymouth

Plymouthov kljun kratke i jake forme, žute boje. Oči moraju biti sjajne i narančastocrvene. Plymouthrock pasmina karakterizira prisutnost niskog grebena s izraženim lisnim oblikom i pet zuba. Uške su nužno crvene boje bogatog tona i male veličine. Ušni prsteni srednje veličine, ovalni. Lice je nužno crvene i glatke teksture.

Pilići imaju širok vrat, gusto prekriven perjem, i voluminoznu dojku koja strši i blago je podignuta. krilaptice su srednje veličine i trebaju tijesno pristajati uz tijelo.Leđa su srednje duljine, dovoljno široka i vodoravna, blago podignuta do repa.Rep je malen i gusto prekriven perjem, blago presavijen.Ima pletenice umjerene duljine.Bedra, poput krila, ima gusto perje.

Skočni zglobovi, u pasmini o kojoj je riječ, žute boje, i kandže u svijetlo žutoj boji.Postoje i druge vrste Plymoutha, koje mogu imati sljedeće boje:

 • bijela;
 • crna;
 • žuto;
 • pilići.

Oči su narančasto-crvene

Atipične značajke

Atipični opis pasmine uključuje prisutnost tamnog kljuna.Brak je pretjerano razvijen, padajući greben.Za Plymouth je prisutnost procesa na grebenu i ušnim školjkama bijela, a ako su prisutni, to ukazuje na nečistoću pasmine.Prisutnost potpuno bijelog perja i smeđeg perja na perju neprihvatljiva je standardima za pasminu predmetnih ptica.Osim toga, treba biti odsutan: perje nogu i njihove bijele boje.

Pilići i briga o njima

Pilići predmetne pasmine imaju sljedeći opis: mat crna boja dolje i bijele točke u trbuhu i glavi.U dobi od 24 sata moguće je odrediti spol pilića na svijetloj točki na glavi.Prvo, bijele točke u ovom dijelu tijela su karakterističnije za ženke.Drugo, pijetlovi imaju više mutnih i blijedih oznaka, dok kod pilića imaju jasne granice i bogate boje.

Pileća pasminaPlymouth

A sada više o prehrani potomstva. Samo izleženim pilićima može se dati ista hrana kao i odrasli. Razmotrite detaljnije prehranu pilića:

 • Prvih nekoliko dana treba hraniti prosijanim kukuruznim brašnom, koje se lako probavlja. Osim brašna, možete napraviti svježi sir i kuhana tvrdo kuhana jaja. Osim toga, sitno sjeckani mladi zeleni su potrebni kao dodatna prehrana.
 • Dva tjedna - jogurt, mješavina zobene kaše, kukuruza i brašna ječma koristi se kao hrana za životinje. Također je 25% dnevne količine hrane za životinje.
 • Četiri tjedna - žitarice se dodaju hrani.
 • Peti tjedan - puštanje pilića na pašnjak. Trava se dodaje u prehranu.
 • Šesti tjedan - dio hrane je cjelovito zrno.
 • Osam tjedana - hrana za odrasle i otpad od hrane već su dostupni.
 • Nedostaci pilića mogu se pripisati samo činjenici da su oni dugogodišnji.

Primanje brojlera

Cornish Cuys, ili Cornish

Za proizvodnju brojlera, Plymouthovi su ukršteni s korniškom pasminom ili se nazivaju i Cornish. Cornish su se uzgajali u Engleskoj tijekom mnogih godina uzgoja. To je učinjeno kako bi se stvorila nova vrsta mesa. Potrebna je ptica koja bi imala veliku živu težinu i nije zahtijevala povećanje hrane i poboljšanje uvjeta. To je zahtijevalo i uzrokovalo uklanjanje Cornisha. Trenutno je jedna od najpopularnijih pasmina na svijetu.

Osnova za stvaranje kornskoga poslužila je engleska borilačka pilića Malay i Azil.Kao rezultat toga, kornski imaju veliku produktivnost i nepretenciozan sadržaj.Osim toga, kornski ima umjereno agresivnu prirodu i izvrsnu brzinu.To su dobre značajke za ptice.Oni služe za poboljšanje mesa i drugih svojstava u različitim vrstama pilića.

Pilići s broilera dobiveni prijelazom Plymouth i Cornish zahtijevaju posebne uvjete u sadržaju.Potrebna im je topla prostorija s dobrom ventilacijom, način rada sa stalnim osvjetljenjem i posebne ladice grijača.No, poteškoće u njihov sadržaj više nego se isplati.Već od 9 tjedana brojleri su prikladni za klanje mesa.U ovoj dobi njihova se težina već kreće od 1,6 do 1,8 kg.

Vrline stijene Plymouth

Plymouthovo meso ima nježan okus

Ptica koju predstavlja pasmina vrijedna je i popularna zbog mesa koje imanježan okus i pomoć.No, njegova žuta boja ne pridonosi svojim prednostima, već ljubitelji mesa postaju razlog njezina zanemarivanja.

Gurmani vjeruju da Plymouthovo meso nije elita.Osim korisnosti i okusa mesa, kokoši imaju i druge prednosti.Imaju prilično mirnu i poslušnu prirodu.

Nemaju osjećaj nelagode i tjeskobe.Plymouth potoci imaju slabo razvijen instinkt preživljavanja.Zbog svoje jake gradnje i prosječne veličine krila, ne mogu se dići visoko.Ova značajka je veliki plus za uzgajivače, jer nematrebate staviti visoku ogradu. Još jedna prednost je sazrijevanje i brzo sazrijevanje. U šest mjeseci već dobivaju dovoljno težine da bi se odlučili za meso. Osim toga, u ovoj dobi, kokoši mogu nositi jaja.

Prednost pasmine je njezina preuranjenost i brzo sazrijevanje

.

Opis produktivnosti

Po produktivnosti, Plymouthi su poput mesa. Znakovi produktivnosti pasmine:

 • živa težina pilića - 2,7–3,5 kg, pijetao - 4–5 kg;
 • posjeduju proizvodnju jaja - 190 jaja godišnje;
 • prosječna težina jaja je 60 g;
 • boja ljuske jajeta - krema;
 • sigurnost pasmine - 96%.

Plymouth pilići su jedna od najboljih opcija za uzgajivače. Ova pasmina je mirna i nepretenciozna u uvjetima pritvora. Ima dobre kvalitete mesa i visoku proizvodnju jaja. Još jedna prednost pasmine je njezina preuranjenost, a već 6 mjeseci pilići mogu pomesti, što je dobar pokazatelj. A pilići, u dobi od 9 tjedana, teže 1,5–1,8 kg.