Popularne sorte bijelog kupusa kupus

Odaberite koju vrstu kupusa treba zasaditi na vašoj parceli, ako već znate koju svrhu namjeravate koristiti. Kvaliteta okusa i vanjske karakteristike sjemena bijelog kupusa razlikuju se jedna od druge, stoga postoji toliko vrsta ovog povrća.

Nakhodka kupus je rana sorta

Koje su sorte bijelog kupusa

Sorte bijelog kupusa treba razlikovati prvenstveno u pogledu zrenja:

 • rano;
 • prosječno;
 • kasno.
Rana vrsta bijelog kupusa nije vrlo popularna.Uzgaja se isključivo kao izvor vitamina i pogodna je samo za svježu potrošnju. Njegova veličina je mala, struktura lista je labava. Glave takvih biljaka pucaju. Razdoblje zrenja ranog bijelog kupusa je dva mjeseca.

Vrste ranog kupusa:

 • Pronađi, Aladin, faraon.
 • Yaroslavna, Express, Delphi.
 • Zora i Zlatni hektari.

Neke od domaćica nalaze uporabu ranog kupusa u jelima koje zahtijevaju liječenje, ali je bolje koristiti za to drugo sjeme sorte bijelog kupusa.

Kupus Zlatni hektari dozrijevaju za dva mjeseca

Srednje sorte su srednji stupanj između dva druga zrenja.Prosječni bijeli kupus zrelosti prihvatljiviji je.po izgledu, ali inferiorno u smislu skladištenja i očuvanja kvalitete. Može se koristiti u različitim jelima.ali ne podliježe dugom skladištenju.Sazreva u prosjeku sto dvadeset dana, može proizvesti usjev iu ranijim razdobljima.Prosječne ocjene:

 • Hanibull, Glory, Gift.
 • Megatons i Belorusskaya.

Kasno sjeme sorte bijelog kupusa ima najveću količinu hranjivih tvari i može se dugo čuvati bez gubitka okusa i izgleda.

Slava od kupusa prikladna je za sva jela, ali se ne razlikuje po tome što je suha

Popularne sorte kasnog kupusa:

 • Snjeguljica, Halif,Sugar Loaf
 • Lennox, Atria, Extra.

Od svih podvrsta sorata bijelog kupusa, nizozemski se razlikuje odvojeno jer ima pokazatelje koji su bolji od drugih sorti. Sorte nizozemskog kupusa uključuju:

 • mušketir i Ronco.
 • Grenadier i Python.
 • Amtrak i Bingo.

Sorte bijelog kupusa popularne su po svom ukusu.Njihova uporaba i okus zajedno omogućuju pripremanje raznih i zanimljivih jela.Prednosti bijelog kupusa također naglašavaju i održavaju popularnost ove vrste proizvoda.Kupus je hladno otporna biljka s visokim sadržajem vitamina i minerala.

​​

Snježni kupus - kasna sorta

Uzgoj bijelih sorti

Sadnja bijelog kupusa počinje u travnju.Budući da su sjemenke bijeleposađene na sadnice, onda se sjetva može obaviti u ožujku i presaditi na mjesto nakon nekoliko mjeseci.Prihvatljivo tlo za uzgoj bijelih sorti je plodno s visokim sadržajem dušika i kalcija.

Briga za sorte ovisi o regiji u kojoj ga uzgajate io svojstvima sorte.Prvo pripremite zemljište za sadnju.Mora se iskopati, oploditi, očistiti od korova.Imajte na umu da obrada zemljišta nakon sadnje ne smije biti više od tri puta od trenutka sadnje.

Uzgoj sadnica iz sjemena traje dva mjeseca.Sjemenke ne trebaju dodatnu obradu.

Transplantacija u otvorenom tlu odvija se u rupama, a udaljenost između postelja iznosi pedeset centimetara.Nakon sadnje biljke u otvorenom tlu, briga o kupusu sastoji se od pravovremenog zalijevanja, kvalitetne ishrane i uklanjanja mjesta.

Prvi put, kada su bijele sadnice prenesene na otvoreno tlo, one se svakodnevno zalijevaju.Zalijevanje se provodi iz spreja da nije pretjerano.Vrste bijelog kupusa otporne su na bolesti, olakšavaju njegu sadnog materijala.Nakon presađivanja, sadnice moraju osigurati kratak svjetlosni dan.za to, to je dodatno pritenyut.Nakon toga, normalno trajanje svjetlosnog dana za sorte bijele je osamnaest sati.

Mlade sadnice kupusa u otvorenom tlu treba zalijevati dnevno

Prema duljini svjetlosti dana i navodnjavanju, vrste bijelog povrća vrlo su zahtjevne.Kada sjeme rastejake glave kupusa, učestalost zalijevanja bit će jednom tjedno. Ali bliže preklapanju lišća povrća, zalijevanje treba povećati.

Bolje je oploditi vrste bijelog organskog gnojiva ili složena gnojiva. Prvo hranjenje provodi se dvadeset dana nakon sadnje, a drugo nakon deset dana, a posljednje nakon istog vremenskog razdoblja. Otpustite tlo nakon zalijevanja i hranjenja.

Odaberite najbolju vrstu za sadnju u svom klimatskom području, možete krenuti od svojstava svake vrste. Bolje je uzgajati biljku u stakleniku, ako vaše područje karakterizira previsoka i preniska temperatura.

Nedavno se često javljaju temperaturne fluktuacije. Kao rezultat toga, mnogi vrtlari gube usjeve, pa je bolje uzgajati povrće u stakleniku za područja s nestabilnom klimom.

U umjerenoj klimatskoj zoni potrebno je dodatno zasjeniti i održavati sadni materijal kako bi se izbjeglo zamrzavanje i pregrijavanje povrća.

Sjeme se može kupiti u trgovini ili uzgajati iz sadnog materijala. Kada povrću nedostaje svjetla, da li njegov biljni višak daje snagu rastu, stoga je biljka iskrivljena u izgledu i izbojcima. To se događa kada navodnjavanje ili nepravilno hranjenje.