Ponos ruskih uzgajivača konja - Orlov kasači Konji

Ponos i slava Rusije i ruskih uzgajivača konja cijelo su vrijeme smatrali Orlovske rijetare.U ovim lako upregnite konje su geni odgovorni za sposobnost brzog kretanja.Orlovski kasač bio je model kompetentnog, svrsishodnog i hrabrog selekcijskog iskustva.Među prvacima raznih popularnih konjičkih natjecanja uvijek možete vidjeti najbolje konje ove pasmine.Ovi prekrasni konji predstavljeni su u Rusiji i inozemstvu na raznim izložbama, gdje su postali nositelji nagrada.

Orlov kasač je poznat po svojim svojstvima za cijeli svijet

O povijesti pojave i uzgoja konja

Izgled pasmine

OrlovskyKasač se prvi put pojavio na teritoriju Rusije u 18. i 19. stoljeću na farmi hrenovskoga konja, u vlasništvu grofa Alekseja Orlova.Njeni predstavnici odlikuju se izvrsnim nasljeđem - sposobnošću konja da se kreću u brzom kasu, zahvaljujući čemu su Rusiju slavili cijelom svijetu. Orlov kasač je veliko postignuće, izaziva ponos i smatra se simbolom našeg uzgoja konja.Pasmina je stvorena korištenjem složenih križeva.Prešlo je do 15 pasmina, a glavno mjesto zauzeli su arapski i mecklenburgski konji.

Od 1775., nakon umirovljenja, Orlov je počeo uzgajati, zbog čega je morao putovati u azijske i europske zemlje, kupujući različite vrste konja, a već 1776. godine u Rusiji se pojavio izvanredno veličanstveni arapski pastuh.Smetanka, koju je grafikon kupio za mnogo novca.

Povijest orlovske pasmine datira iz 18. stoljeća

Kako su se pojavili orlovski kolci

Ostali fini arapski konji doneseni su zajedno sa Smetankom Orlovom.S kojima su bili poznati Arabija, Turska, Egipat.Smetanka nije uhvaćena u Rusiji, umire godinu dana kasnije.Ali on je ostavio potomke: četiri pastuha i jednu kobu.Najbolji pastuh, dobiven od smetanke i kobila iz Danske, postao je Polkan.Pokazalo se da su prikupljeni najbolji parametri koji su se svidjeli grafikonu.Jedini nedostatak Smetanke bila je nestabilnost staze.

Orlov je morao kupiti konje u Nizozemskoj, koji je imao stabilan smjer, i koristio se za prelazak najboljih danskih i arapskih pastuha.U 84. godini 18. stoljeća, nakon prelaska, ždrebad su imala izvrsna svojstva.Pokazalo se da su Orlovski kasači 1 najbliži onome što je Orlov namjeravao.Početkom 19. stoljeća Orlov je umro, a farma je započela s upravljanjem I.V.Shishkin, koji je nastavio omiljeno zanimanje grafika.Sredinom 19. stoljeća uzgajana je orjolska pasmina u svim regijama Rusije.

Ispostavilo se da je orlovski kasačosnivač kasačkog sporta.Orlovi konji iz 19. i 20. stoljeća postaju najpopularniji.

A onda, i sada, ovi snažni, lijepi, izdržljivi i lagani konji sposobni za nošenje kasačkih kola u stabilnom kasu, koje karakterizira lako toleriranje vruće i hladne klime, najbolji su na svijetu.

Orlovski kasač označio je početak razvoja konjičkog sporta u Rusiji

Pad popularnosti

Počelo je opadanje popularnosti predstavnika orelske pasmine krajem 19. stoljeća.Tada su se u Rusiji počeli pojavljivati ​​konji uvezeni iz Amerike.Izgledali su ružno, nisu imali skladan dodatak, ali su se odlikovali velikom agilnošću. Uzgajivači su posvuda počeli rastavljati putnike, nastale križanjem američkih i orlovskih pasmina.

Zbog nepromišljenog križanja, u kojem su američki pastuhi, koji ponekad nisu dovoljno kvalitetni, prekriženi s najboljim orlovskim kobilama, orlovski konj je nepopravljivo oštećen.Zatim, nakon dolaska stoljeća automobila, konj na sanjkama više nije bio potreban ljudima.Orlov kasač mogao je nestati bez traga, ali na sreću preživio.

Orlovci danas

Suvremeni kasački konj skladno je savijen konjskom zapregom s vidljivim utjecajem krvi arapskih konja.Vanjski tipovi životinja koje se uzgajaju na različitim farmama mogu biti:

 1. Masivni, koji nalikuju na teške kamione.
 2. ​​
 3. Osušite (svjetlo).
 4. Srednji.

Sada u Rusiji nema višedvanaest konjskih farmi koje sadrže samo 800 kobila za razmnožavanje, koje su čistokrvni kasači.

Prema standardu uzgoja, pasmini u kojoj je kobila manja od tisuću, dodjeljuje se status „alarmantno“.

Konji s orlovima su sada prilično mali

Pasmina orlova trotera odlikuje se sljedećim parametrima

.
  Konji mogu biti svijetlo sive, sive, sive boje u jabukama, sivo-crvene, tamnosive, crne, uvalice. Povremeno se mogu susresti crveni ili crveni orlovi. Konj krkavine ili slana gotovo se ne susreće.
 • Visina u grebenu 170 cm.
 • su skladni i proporcionalni konji s malim suhim glavama; vrat, vijugav u labudu, visok; jaka i mišićna leđa; čvrsti udovi.
 • Oni su univerzalna pasmina pogodna za sportove u prirodi, koristi se tijekom poljoprivrednih radova, upregnutih u turističkom području. Oni su veliki uzgojni materijal.
 • Njihovo tijelo je veliko i vitko, debeli repovi i griva, držanje oholosti, gracioznost i hod.
 • Karakter - smiren, uravnotežen i energičan.
 • Pokreti su lijepi i graciozni.
 • Izvrsna snaga i izdržljivost.

Orlovski se konj odlikuje lijepim i gracioznim pokretima

.

Karakteristike izgleda

Orlovski kasač ne izgleda kao drugi konji:

 • Veličina - velika i visoka.
 • Glava- suha i široka, male veličine.
 • Oči koje su vrlo izražajne i sjajne.
 • Uspravne uši
 • S vratom u vratu, visok je i ima šarmantne oblike labuda.
 • Sapi su široke i masivne.
 • Leđa su ravna i dugačka, prilično mišićava.
 • Grudi, bez dubine.
 • Jake kosti.
 • Suhi i proporcionalni sastav tijela.
 • S nogama s velikim četkama (frizom).
 • Gljive i repovi koji su debeli i dugi.

Tribal Oryol kasači, koji su potrebni za uzgoj, bili su podvrgnuti treningu.Trebalo je biti više od jednog testa.

Najviše rodovskih pastuha su oni koji su se tijekom suđenja pokazali kao najtrajniji i najbrži. Svakako uzmite u obzir prisutnost izvrsnih oblika i visokih performansi. Najveća potražnja bila je za velike, lijepe i nestašne trotare.

Orlovi konji nisu samo lijepi, nego i vrlo izdržljivi

Kvalitete koje čine predstavnike pasmine najvrednijima

Orlovski kasač je originalan icijenio je podatak da:

 • Smatra se jednom od najstarijih i prvih kulturnih vrsta trotera, razvedenih u Rusiji.
 • Njegov genski fond je organski jer se uzgaja samo ovdje.
 • Ima jedinstven i svijetao tip koji razlikuje pasminu od ostalih konjskih konja.
 • Tijelo konja savršeno se prilagođava svim klimatskim uvjetima, pa se kasapi koriste na bilo kojem zemljopisnom području Rusije.