Plutajući u oblacima - Nikolaev uzgaja golubove Golubovi

Nikolajevi golubovi su vrsta golubova koji lete. Ime pasmine daje se podrijetlom, rodno mjesto ptica je Ukrajina, grad Nikolaev. Nakon što je pasmina bila popularizirana u obalnim područjima Melitopol, Odessa, Kherson, u obalnim gradovima Rusije. Prvi spomen Nikolajevske pasmine datira iz 1799. godine. Službena godina registracije je 1910.

Nikolajevi golubovi mogu provesti do 6 sati u kontinuiranom letu

Na engleskom je ime pasmine Skycutters, što znači "techersezy". Golubovi koji lete brzo se uzdižu prema gore, prekrižući krila i brzo padajući prema dolje. Let može trajati oko sat vremena, au sportu dobro trenirane ptice - oko pet do šest sati neprekidnog leta.

Golubovi se često nazivaju "leptirićima" zbog stalno lepršavih krila.

Strukturne značajke

Zbog osobitosti strukture tijela, golubovi u najkraćem vremenu polijeću i mogu dugo ostati u letu. Značajke strukture: moderniji oblik tijela, obilje perja, snažni mišići dugih krila i jake kosti.

Izgled

Golubice srednje veličine. Tijelo je dugačko oko 40 cm, tijelo je izduženo s velikim rebrom. Slijetanje je nisko, pod kutom od 45 °. Perje tijela je gusto, noge nisu plumed. Perja repa su bijela.

Izvana:

  • Glava je uska, zaobljena i glatka.
  • Oči - male, s uskim kapcima.
  • Kljun - srednji, tanak, ravnog oblika s krajem nagnutom prema dolje.
  • Vrat - skraćen, pernat.
  • Prsni koš je velik, konveksan oblik.
  • Leđa su izduženog oblika, ravna.
  • Krila - duge, obilno pernate, ne čvrsto priležuće ptice.
  • Rep - dug, ravan, širok, sastoji se od 12-16 perja repa.
  • Noge - kratke, bez perja.

Bez obzira na osnovnu boju, perje na repu Nikolajevog goluba je bijelo

Boja perja je vrlo raznolika.Svi Nikolajevi golubovi su bijelo-repovi, boja trupa može biti različita, a pera repa - bijela.Perje je neprekidno (crno, bijelo, pepeljasto, plavo, žuto, crveno, cementno), puckmarkirano, raznobojno ("tamni" golubovi), golubovi su grivune (bijelo perje s crnom "grivom" na glavi i vratu), marts (bijela boja perja s raznobojnim pjegicama).

Stilovi letenja

Nikolajevi golubovi jedina su vrsta golubova koji ne lete u uspon i na slijetanje. Uzletaju i spuštaju se okomito.

Pasmina ima četiri stila leta:

Stil "Ševa" - golubovi lete na izduženim ravnim, lepršavim krilima okomito na trup.

Stil leptira karakterizira neprekidno usmjeravanje prema naprijed na 30 ° krila, rep je potpuno otvoren.

Nikolajevi se suočavaju s golubovima koji lete okomito, krilimasu iznad glave pod kutom od 90 ° i proizvode ljuljačke iza glave.

Serpast golubovi savijaju krila prema unutra, ispred glave, vizualno formirajući srp. Serpentinski golubovi češće lete vodoravno, glatko.

Najobičniji je stil leptira. Jednostavni, neobučeni Nikolajevi golubovi lete u stilu šale.

Stilovi letenja lica i serpastika malo su rjeđi.

Neobučeni golub leti "šale"

Obuka za letenje

Na trajanje i ljepotu bijega golubova Nikolajeve pasmine utječu vjetrovi obalnih područja. Prisustvo nadolazećeg protoka zraka za let golubova je imperativ. Nikolajevi golemi golubovi u vremenima bez vjetra su izgubljeni, počinju kružiti ili padaju na krovove kuća i golubinjaka, a uzgajivači golubova mogu ih odbiti.

Mlade ptice počinju trenirati u dobi od mjesec i pol života. Isprva ih se uči da otvaraju kavez, a zatim se dovode na krov golubarnice.I nakon što se ptice naviknu na okoliš, ispuštaju letenje jednu po jednu, a zatim s iskusnim trenerom koji leti.

Dešava se da mladi padaju. To se događa zbog nekoliko razloga: zajedno se skupljaju i gube orijentaciju, nepravilno vrijeme treninga, oslabljene ili bolesne ptice. Često ptice padaju tijekom magle.

Sportske golubove s visokim letom treba trenirati u zoru, kada je zrak čist i čist. Voziti mlade golubove ne bi trebalo biti više od 6 sati dnevnoprekida. S pravilno odabranim procesom vježbanja i povoljnim uvjetima staništa, golubovi u Mykolaivu mogu letjeti od šest do deset sati zaredom.

Nikolajevi se suočavaju s golubovima - godišnjim finalistima i vlasnicima velikog broja medalja i diploma na izložbama sportskih golubova. U standardima za letne kvalitete, procjenjuju se samo dvije vrste pasmine - Nikolajev se suočava s golubovima i Nikolajevim serpatičnim golubovima.

Serpatični Nikolajevi golubovi procjenjuju se prema njihovim letačkim sposobnostima

Značajke držanja i hranjenja

Golubić za ptice treba održavati čistim. To ne bi smjelo biti propuh i visoka vlažnost. Čist, svijetao, prostran golubinjak i pravilno hranjenje ključ su zdravlja ptica.

Zimi, golubovi i golubovi moraju biti odvojeni. Sezona počinje krajem veljače, tako da se u ožujku i travnju izlegu snažne piliće.

Struktura probavnog sustava golubova razlikuje se od ostalih ptica. Crijeva golubova su vrlo kratka (1/7 golubova tijela). Dijeta za perad mora biti lako probavljiva. Preporučuje se hraniti golubove miješanom vrstom hrane za žito. Odnos žitarica je sljedeći: 40-45% prosoja, 40% mahunarki, 10% pšenice, oko 5% vitamina i mineralnih dodataka hrani.

Potreba za dnevnom hranom prikazana je u sljedećoj tablici:

Hranjenje tijekom mitarenja i tijekom razdoblja gniježđenja igra posebno važnu ulogu.Za potpuni razvoj peradi, trebate postupno povećati dnevnu dozu hrane, uvesti više proteinskih namirnica i vitamina E.

Zimi, golubove treba podijeliti prema spolu

Bolesti91]

Nikolajevi golubovi s licem mogu uhvatiti razne zarazne bolesti.Za to postoji mnogo razloga.Glavni simptomi zaraznih bolesti su letargija, slabost ptice, proljev, nekoordiniranost, tijekom leta ptice padaju ili uopće ne mogu letjeti.Ponekad ptice padnu na leđa, uzrujaju šape i podrhtavaju.

Ako se pojave znakovi lošeg zdravlja peradi, trebali biste saznati razlog i obratiti se liječniku.

Zarazni golubovi se liječe antibioticima i antisepticima.Doze lijekova određuju se iz uzroka infekcije tijela ptica.

Nikolajevi golubovi i serpatičke podvrste dostojni su predstavnici ukrajinskih golubova s ​​visokim letom.

Nikolajevi golemi golubovi osvojili su srca mnogih ljudi svojim neponovljivim beskruznim letom.Lepršave u zraku poput leptira, bijelo-repa - jedna od najgracioznijih ptica.

Na videu možete gledati divne i različite letove Nikolajevih "leptira".

Tjelesna težina goluba, gr. Količina hrane, gr.
200 - 300 30
300 - 500 40
Više od 500 50