Obilježja kruške

Sadržaj
 1. Značajke biljaka
 2. Voće
 3. Sastav plodova
 4. Produktivnost
 5. Prednosti oblika
 6. Značajke uzgoja
 7. Skladištenje

Vrtlari ove sorte poznati su pod nazivom "Williams Winter" i "Plebanovka". Kruška "Lijek" - izbor dugovječnih, slučajno otkriven u šumi od Francuza Cure Leroy 1760. godine. Volio je okus voća i, zahvaljujući velikim dijelom naporima Leroya, ova vrsta voća postala je popularna daleko izvan granica Francuske. Danas se biljka aktivno uzgaja u Sjevernom Kavkazu i zasluženo prima oduševljene kritike od vrtlara. Koje su značajke i konkurentske prednosti ove sorte?

Kruška lijek - stara francuska sorta

Značajke postrojenja

Ova se sorta klasificira kao rana zima i aktivno se regionalizira u južnim regijama Rusije.

Opis opisuje ovo voće kao snažno. U odrasloj biljci, promjer krune dostiže 4 metra. Oblik krune je piramidalan, širok. Kruška "Lijek" je gusto prekriven lišćem, grane odstupiti od debla pod kutom od 45 stupnjeva. Matične grane su ravne, ali pod obiljem plodova može se spustiti, dajući krunu opušten izgled. Na mladim biljkama kora je siva, vanjska površina je glatka. S godinama, deblo tvori pukotine, iako je kruška duga jetra. Dužina i debljina izdanaka je prosječna, kora je svijetlosmeđa.

Stablo lijeka brzo raste i ima bujnu krunu

Osobitost biljke je veliki broj mladica.

Opis lišća ih karakterizira kao srednje veličine, zaobljene, bliže ovalnom. Na rubu ploče nalazi se lagana nazubljenost. Kruška cvjeta rano i obilno - cvjetovi su bijelo-ružičasti, veliki.

Voće

Sorta Cure proizvodi prvi usjev 3–4 godine nakon sadnje, ali uzgajivači znaju slučajeve kada plod dozrijeva na dvogodišnjoj biljci. Kruška je veća od prosjeka, a njezina je težina od 160 do 250 grama. Oblik je izdužen, stranice su neravne. Bliže čaši poprima oblik krnjeg stošca. Opis ploda karakterizira njihovu kožu kao debelu, s mat matricom. Tijekom razdoblja odvojive zrelosti, ona je zelena, a zatim se mijenja boja, postaje svijetlo žuta. Plodovi mogu imati svijetlo ružičasto rumenilo, ali ne uvijek.

Na nekim plodovima stvara se crveno-smeđa traka. Kroz koru se pojavljuju brojne male mrlje.

Zrelo stablo plodnih krastavaca starih oko 45 godina

Ova je sorta kušana za 3–3,5 bodova na skali od 5 točaka. Na procjenu je utjecala trpkost okusa i prisutnost kamenih stanica. Miris voća "Lijek" je slab, gotovo se ne osjeća. Meso je bijelo, puno soka, slatko i kiselo. Kruška ove vrste ima posebnost - njezin okus varira ovisno o regiji u kojoj se uzgaja. Stoga, vrtlari iz različitih područja mogu skupljati plodove istog stabla, ali različitog okusa.

Tijekom skladištenja poboljšana su njihova svojstva okusa.

Sastavplodovi

Sorta se cijeni zbog visokog udjela vitamina P, nutricionisti i gastroenterolozi preporučuju uvođenje u prehranu zbog problema sa želucem i crijevima. X-aktivne tvari poboljšavaju probavu, ubrzavaju proces probave hrane.

Smeđa pruga na zrelom plodu jasno je vidljiva

Kruška "Lijek" u 100 grama voća sadrži:

 • 6,5 grama šećera.
 • 7 mg titriranih kiselina.
 • 39 mg vitamina R.
 • 3,8 mg vitamina C.

Produktivnost

Sorta je vrlo produktivna, s početkom reproduktivne faze, biljke nose obilan plod, ali s prekidima. S godinama se povećava broj ubranih plodova. U kubanskoj regiji, gdje je klima pogodna za voćke, 15-godišnja kruška proizvodi 180 centara po hektaru, au podnožju Kavkaza 25-godišnja biljka daje 250 centara po hektaru. Plodovi se čvrsto drže grana, ali kad se preoptereti kruška se skuplja, okus mu se pogoršava. Usjeva sakupljena krajem rujna i početkom listopada. Može se jesti nakon 20 dana, kada sazriju.

Kruške lijeka izvrsne su za sušenje

Na početku zrelosti potrošača ova sorta počinje propadati - plodove treba brzo obraditi ili ostvariti.

Prednosti vrste

Opis uključuje nekoliko vrlina voćaka ove vrste:

 • Sorta se dobro razvija i stabilno donosi plodove na dunji i šumskoj krušci.
 • Od dunje, biljka se često vraća svojim korijenima.
 • 65 Na plodovimadobra transportabilnost, iako rok trajanja rijetko prelazi 2 tjedna.
 • Kruška je skromna prema uvjetima uzgoja, ne zahtijeva posebnu brigu.
 • Sorta ima sterilni pelud.
 • Biljka normalno podnosi mraz, okarakterizirana kao zimska.

Značajke uzgoja

Uz nekoliko jednostavnih pravila, ova se sorta voća može uzgajati u umjerenim regijama:

 • Sadnice ovog tipa kao što su toplina i sunčeva svjetlost, tako da treba odabrati mjesto za sadnju, bez hladnih vjetrova.
 • Nije poželjno da u području u kojem „lijek“ raste, a kišnica stagnira, oni su štetni za korijenski sustav sadnice.
 • Sorta voli ilovasta tla, u teškim glinama i laganim pjeskovitim tlima, biljka se ne može smiriti niti donijeti plodove.
 • Biljka tolerira sušu normalno, brzo se oporavlja s nedostatkom vlage. Sposobnost samoga izlječenja zadržana je s blagim promrzlinama stabla.

Pražnjenje u proljeće spašava krušku od štetočina

Kako bi se poboljšala količina i kvaliteta usjeva, za biljke je potrebna godišnja skrb. To je standardno, svodi se na obrezivanje, zalijevanje i hranjenje stabla. U teškim zimama, poželjno je zagrijati biljku kako bi zaštitili deblo i grane od smrzotina. Gnojidbena sorta može biti pripremljena spojeva, humusa i drugih organskih tvari.

Mnogi vrtlari nisu zbunjeni činjenicom da skupljeni plodovi brzo propadaju. Oni znaju kako produžiti rok trajanja krušaka bez oštećenjaokus i prezentacija.

Skladištenje

Kako bi se produljio vijek trajanja, važno je uzeti u obzir niz pravila.

 • Čuvati samo suho voće.Ako na koži ima vlage, prije toga je potrebno dobro osušiti.Bolje je ako se voće suši na prirodan način.

  Ako koristite papir i strugotine, možete značajno produžiti rok trajanja krušaka

 • Preporuča se pohranjivanje usjeva u podrumu ili spremištu, gdje je tamno, suho i hladno.Odmah uklonite toplo skladištenje, jer će usjev trunuti.
 • Optimalna temperatura za čuvanje ploda je 0 stupnjeva, dopušteno je skladištenje na temperaturi od +1 stupnja.
 • Količina vlage u skladištu trebala bi biti najmanje 80 posto, idealno 85 posto.

Prije stavljanja kutija krušaka u podrum, dezinficirajte ga krečnim mortom i dobro prozračite.Prisutnost ventilacije je uvijek prednost, jer se berba u ventiliranim prostorijama duže čuva.Spržite ubrano voće u slojevima, prskajući svaki sloj slamom ili čipsom.