Mogu li okupati ukrasne zečeve zečeve

Kupanje kunića nije obvezni postupak.To treba učiniti samo prema određenim "indikacijama".Svaki kontakt s vodom za ukrasni zec je veliki stres.Stoga je kontroverzno pitanje je li moguće kupati zečeve ukrasnih pasmina.

Kupanje ukrasnog zeca

Ne mokri kućnog ljubimca

Ne preporučuje se kupanje ukrasnog kunića iz nekoliko glavnih razloga:

  • Teško je držati kućnog ljubimca ispravno i sigurno, jer on jednostavno nije oduševljen takvim događajem.Kao rezultat toga, imat ćete mnogo ogrebotina, a sam zec će imati nevjerojatan stres.
  • Strašan učinak dobiva se iz tvrde vode u kombinaciji s niskokvalitetnim šamponom - njegov prirodni sjaj ostavlja vunu.Jedno pranje neće utjecati na zdravlje kaputa, ali redovito kupanje lako može izazvati ćelavost kućnog ljubimca.
  • Dlaka životinje je vrlo gusta i slabo se suši.Vašeg ljubimca ne možete potpuno osušiti, staviti ga u kavez koji je još mokar, što može izazvati pojavu životno ugrožene životinje.

Zdrav kunić ne treba kupanje

Kada je postupak prihvatljiv?

Mnogi vlasnici, pitajući se mogu li se ukrasiti ukrasni zečevi, kao odgovor dobivaju definitivno "ne". Ali još uvijek postoje neugodni trenutci kada perete kućnog ljubimca.nužnost:

  • Događa se da se on zaprlja do te mjere da je zastrašujuće gledati na njega.Možete se otresti čipsa, ali ako naleti na nešto ljepljivo dok hoda po stanu, morate koristiti vodu.
  • U slučaju proljeva potrebno je ispiranje.Ukrasnom zecu je zabranjeno lizati se, stoga je potrebno ukloniti izvor prljavštine iz njegovog tijela.
  • Veterinari preporučuju pranje kućnog ljubimca tijekom toplinskog udara.

Ako vaš ukrasni kućni ljubimac i dalje treba kupiti, to mora biti pravilno i točno.

U bilo kojem trenutku moguće je nauditi krhkom teletu, što će uzrokovati određene komplikacije.

Kupanje - stres za kunića

Preporuke stručnjaka

Svaki ukrasni zec treba oprati u skladu s osnovnim uputama koje će pomoći da se sve uradiispravno i sigurno:

  1. Identificirajte mjesta kontaminacije i operite ih samo.To se radi s iznimno toplom vodom uz dodatak posebnog šampona za zečju vunu.
  2. Tuš se ne smije koristiti - mali umivaonik s toplom vodom dovoljan je da kapi ne padnu u vaše uši.
  3. Zamolite člana obitelji da vam pomogne, jer je jednostavno nemoguće zadržati samo aktivnog zeca.
  4. Na kraju postupka brzo isušite dijete.To se može učiniti sa sušilom za kosu, ali samo s toplom strujom zraka, a ne vrućom.

Ipak, dovođenje kućnog ljubimca u kupku nije vrijedno toga.Uostalom, proljev nastaje zbog nepravilne prehrane, au ovom slučaju kućni ljubimac se može zaprljatiizuzetna zbog vaše nepažnje. Ako dijete ima žute šape, potrebno je analizirati koliko puta je stanica uklonjena.

Pripremite se za prekršaj kućnog ljubimca, jer ukrasni zečevi ne vole kontaktirati s vodom ni pod kojim okolnostima.