Koji su pijanci i hranilice najbolji za čuvanje nutrije?nutrija

Prije nego počnete s nutrijom, trebate brinuti o mjestu njihovog održavanja i obveznim dodatnim priborom, kao što su korito za jelo i posuda za piće.Moraju se kupiti unaprijed kako bi se životinji dali sve što je potrebno za normalno postojanje.Nutria hrana je odabrana samo visokokvalitetno, onda će imati zdravu sjajnu dlaku i visoku aktivnost.

Za dobrobit, nutrija treba visokokvalitetnu hranu i svježu vodu

Hranilice za gorivo

Svakoj životinji treba pažnja, visokokvalitetni pijanci i hranilice.Ako prehrana nutrije uključuje knedle, onda bi hranilica trebala imati visoke strane, ali uglavnom su uzgajivači nutrije izabrali hranilice bunkera.Oni su obješeni na prednjem zidu kaveza.U ovaj uređaj možete staviti glavnu hranu koja će biti dovoljna za nekoliko dana, što štedi vrijeme uzgajivača.Takvo korito može biti izrađeno od aluminijskih limova vlastitim rukama.Da biste to učinili, izrežite listove elemenata duljine 50 cm i širine 30 cm. Tri strane opremljene su naplatcima do 3 cm, a četvrta strana sa zaustavljačima od dna i vrha.Spojevi hranilica su zakovani.Nutrije mogu sami nahraniti količinušto im je potrebno.

Zalihe se nadopunjuju bez uklanjanja hranilica iz kaveza. Dimenzije, po želji, mogu se promijeniti.

Ako postoji mogućnost hraniti nutriju dnevno, onda je moguće odabrati hranilice po drugom principu, ali zapamtite da bi trebalo biti teška i visoka da je životinja ne pretvori. U ovom slučaju, idealna opcija bila bi odabrati keramički dodavač. Takva konstrukcija nutrije neće moći grickati ili kvariti kada se ispostavi da je prazna ili je ispunjena nevoljenom hranom. Ako koristite hranilice napravljene od plastike ili drva, nutrijski zubi melju svoje rubove i takvi hranilice brzo postaju neupotrebljivi, stoga obratite pozornost na materijal od kojeg je napravljen hranilica.

Uređaj za punjenje bunkera za granuliranu hranu: 1 - bunker; 2 - pladanj; 3 - restriktivna ploča; 4 - paleta; 5 - obraz

Vrste pitke vode

Uzgajivači nutrije s početkom suočavaju se s mnogim problemima, od kojih je jedna stalna dostupnost čiste pitke vode za kućne ljubimce u pravim količinama.

Širok izbor kontejnera koristi se kao pijanica za nutriju. Glavno je da je voda u njima uvijek čista, jer nutrija ima vrlo osjetljiv želudac i, kada koristi prljavu vodu, odmah provocira slom njegovog rada.

Ako odaberete otvorenog pijanca, nutrija će brzo zagaditi vodu. To se može izbjeći ako sami napravite zdjelu za piće. Takav uređaj nalazi se na visini na kojoj životinje ne mogu doprijeti.Zdjela za piće se postavlja s vratom prema dolje, a na vratu se pričvršćuje cijev koja se točno spušta u tanjurić za piće.Kako životinje piju vodu iz tanjura, ona će se automatski napuniti do određene razine.

Nutrije su glodavci koji jednostavno vole piti vodu iz cijevi.Stoga postoji takav tip polica koji se nalazi s vanjske strane stanične stijenke.I iz nje ide cijev unutar kaveza iz kojega životinje piju vodu.

Preporučljivo je da se odlučite za zatvorenu vrstu pijenja, on će osigurati dostupnost stalno čiste vode u njoj.Jer ni smeće ni prljavština ne mogu ući u zatvoreni spremnik.

Takav je pijanac prikladan i higijenski izbor za nutriju

Pravila pri odabiru pijanca

Da bi voda bila čista i svježa, osobe koje piju moraju ispunjavatisljedeće zahtjeve:

 • očuvanje čistoće vode unutar dužeg vremena;
 • prisutnost visokokvalitetnih svjetiljki koje će omogućiti da boca vode bude dobro pričvršćena na zid kaveza i da se isključi mogućnost prevrtanja;
 • veličina spremnika pitke vode treba sadržavati dovoljno tekućine da bi osigurala nutrijsku vodu dugo vremena;
 • držite spremnik čistim, posebno u vrućoj sezoni, redovito i učinkovito ga operite;
 • Dizajn odabranog sustava trebao bi biti različit u pouzdanosti, tako da ga nutrija ne može grickati i kvariti, ali ne biste trebali kupiti modele koji su previše složeni za percepciju životinja.

Najčešće, nedavno, uzgajivači koriste pivce bradavica ili vakuumske konstrukcije kako bi osigurali nutriju čistom vodom.

Pijetalica za bradavice

Posuda za uzimanje uzorka vakuuma

Dizajn je napravljen od staklenki i zdjela.Voda se ulije u posudu i pritisne na posudu, nakon čega se jednostavno okrene tako da grlo posude bude u posudi.Odgovarajuća količina vode će iscuriti iz posude u spremnik i pokriti vrat, a razlika tlaka neće dopustiti da ostatak vode istječe. Djeluje na principu automatskog punjenja zdjele dok se prazni.

Pozitivni aspekti:

 • jednostavnost proizvodnje i uporabe;
 • boca štiti vodu od prljavštine i krhotina;
 • minimalna cijena takvih alkoholičara, i ako to želite učiniti sami - minimalni trošak.

Negativni:

 • u konstrukciji se javljaju smetnje, a ako je vakuum poremećen, voda može curiti i prosuti kroz strane posude;
 • tijekom jakih mrazeva zimi voda u zdjeli prekriva led.

Vakuumski pijanac je vrlo pogodan

Posuda za piće s dizajnom bradavica

Ovaj pivac se sastoji od zatvorene posude s slavinom opremljenom bradavicom u obliku kugle koja, kada se pritisne, prolazi vodu iz spremnika.

Pijenje bradavica se popularno naziva kutijom za sisanje jer životinja mora stisnuti loptu svojim jezikom i izvršiti pokrete sisa kako bi dobila dio vode.

Kao i drugi pijanci, dizajn bradavica imanjegove pozitivne i negativne strane.Pozitivne točke uključuju:

 • dugoročno očuvanje čistoće i kvalitete vode;
 • niska potrošnja vode, jer su isključeni njezini prolaz i isparavanje;
 • idealni su kada treba dodati lijek ili obogaćenu otopinu u vodu.

Na negativ:

 • kada dođe mraz, voda unutar spremnika brzo se smrzne;
 • znatno su skuplji od drugih vrsta alkoholičara;
 • Dugotrajna uporaba i redovito dopunjavanje vode izazivaju curenje pokrova.

Unatoč brojnim negativnim točkama, posuda za pijenje bradavica ostaje jedan od najpopularnijih uzgajivača nutrije i češće se koristi na farmama.

Izgled pivca bradavica za nutriju

Pijemo sami po sebi

Prije nego počnete, morate odlučiti koju vrstu pijanca želite oblikovati.Znati unaprijed koje materijale treba pripremiti i koliko će biti teško izraditi.

Za početnike se preporuča da se vlastitim rukama počne graditi najobičniji pijanac.Da biste to učinili, uzmite plastičnu bocu od pola litre, odredite njezin središnji dio i izrežite rupu kako bi odgovarala nutrijskoj glavi. Nadalje, mi jednostavno izmišljamo kopče, pomoću kojih će se struktura držati na zidu kaveza, možete je pričvrstiti običnom bakrenom žicom. Ostaje samo da ulijemo vodu i da je možemo upotrijebiti.Jedini minuta takvog pijanca je njegov kratak životni vijek,plastičnu bocu deformiraju ili grize glodavci na zidu, tako da će svakih nekoliko mjeseci morati biti zamijenjena novim.Maloljetnici mogu u potpunosti 14 gutati bocu.

Nekoliko pijanaca treba staviti u kavez s nutrijom

Drugi najsloženiji samoproizvedeni pijanac je vakuumski princip rada.Da biste to učinili, u dućanu za kućne ljubimce morate kupiti zdjelu, a na farmi možete pronaći staklenu bocu ili staklenku.Bolje je podesiti pijanicu tako visoko da nutrija lako može doći do vode, ali nemamo priliku ući u nju nogama.

Ako u jednom kavezu ima više nutrije, onda jedno pijetanje neće biti dovoljno.To ovisi o volumenu bočice, ali je poželjno u kavez ugraditi još jednog pojilice kako ne bi bilo nestašice vode - to je vrlo važno!

Pa, najsloženije piće za projektiranje bradavica ostalo je za kraj.Preporučuje se da se spremnik za vodu izrađuje od nehrđajućeg čelika, tako da je njegov vijek trajanja dulji od trajanja napitaka od plastičnih boca.

Sustav bradavica je bolje nabaviti, jer je njegova samostalna proizvodnja previše naporna i teška.

Sigurnost životinja ovisi o pouzdanosti projekta.Potražite dizajn bradavice kako bi bio glatak bez usitnjavanja i usitnjavanja, što može izazvati ranjavanje nutrije.

Zimi, vakuumski i bradavičasti pivci trebaju zagrijavanje kako bi se spriječilo smrzavanje vode unutar spremnika.nekiUzgajivači koriste posebne grijače ili koriste tehnologije koje se koriste za instaliranje podnog grijanja.

Napravite neke napore da poboljšate stanice vaših kućnih ljubimaca, i vidjet ćete kako to utječe na stanje nutrije. Sve životinje vole brigu i nutriju nije iznimka!