Kako se riješiti peroed-a? kokoši

Jesu li se pilići ponašali čudno?Neprestano li svrbiju i silovito izvlače svoje perje bez da ostavljaju jedno pero na tijelu?Onda morate biti pažljivi na perad.Uostalom, ovo je prvi znak da se peroed pojavio u pilića.Tko su peroedy?To su kukci koji se ne mogu promatrati ljudskim okom, jer je njihova duljina dva milimetra.

Pilići čupaju perje?

U kojim se pticama češće javlja ovaj parazit?Oni peradi koji provode mnogo vremena u zatvorenom prostoru.Područje u pilićima je leđa i krila.Također je poznato da postoji veliki broj takvih parazita na jednoj ptici.Bilo je slučajeva kada je na tijelu jedne ptice pronađeno oko deset tisuća kukaca.

Simptomi prisutnosti parazita kod ptica

Često se perchivas pojavljuje u pilića, što dovodi do smrti ptice.Činjenica da se krpelji pojavljuju u kokoši pokazat će se sljedećim znakovima:

  • nedostatak apetita;
  • stalno trcanje perja u leđima i krilima;
  • bez perja.

Ako se ptica ne liječi od parazita, onda može umrijeti

Načini borbe s perjem

Takva nelagodnost nijekao ni ptica, ni čovjek. Dakle, osoba je stalno u potrazi, želeći se riješiti takvih insekata što je brže moguće. Peroed je vrlo otporan na temperaturne promjene, pa čak i neko vrijeme može biti bez perja, pokušavajući se sakriti u prostoriju u kojoj su pilići bili prije. I ovdje dolaze u pomoć razne posteljine, drvene prečke, da, ponekad, čak i zidove.

Stoga je jedini izlaz iz takvog stanja liječenje. No, za to trebate ne samo znati metode liječenja, ali i odabrati metodu koja će pružiti ogromnu pomoć u borbi protiv ovog parazita.Borba protiv ovih insekata štetnika je neophodna, inače će ptica brzo umrijeti, zaraziti druge . Zašto se smrt ptice može dogoditi?

Apetit bolesne kokoši nestaje, svaki dan ona jede sve gore i gore, a onda prestaje hraniti. U zimi, sama se oskvrne, zamrznut će se od hipotermije. Kemijski i prirodni načini suzbijanja parazita:

  • stari stari načini;
  • dezinfekcija;
  • sprejevi;
  • kupke s pješčanim pepelom;
  • lijekovi;
  • prirodni lijekovi.

Izgled peroed-a

Da biste pronašli prave alate koji će vam pomoći da se riješite nametnika, morate znati tko ćete se morati boriti. Kako izgleda ovaj krpelj? Peroed sličan ušima. Tijelo mu je usko, dugačko, svijetlo smeđe boje, čak blizu žute boje.

Izgled peroed

Na svakoj šapi postoje dvije kandže, koje im omogućuju ne samo da se prilijepe uz tijeloslojeva, ali i lako kretati. Najčešće, njihov izgled dovodi do kršenja sanitarnih uvjeta. Prljavština, poremećaj i uporne bakterije prvi su štetočine.

U kući bi uvijek trebala biti mala posuda s drvenim kutom, školjkama ili kredom. To će spasiti kokoš od parazitskog insekta. Takvi paraziti - krpelji utječu ne samo na mlade, već i na stare.

Dezinfekcija - jedan od načina borbe protiv parazita kukaca

Čim nađete kokoš sa sumnjom na perje, djelovajte brzo i vješto. Prije svega, sve dok se krpelji još nisu proširili po kokošinjcu, odvojili zdrave i bolesne ptice da zaustave epidemiju. Sada idite na dezinfekciju. To je nužno djelovanje tako da krpelji zaustave njihovo širenje i neki od njih propadnu.

Dezinfekcija kokošinjca jedan je od načina borbe

.

Pažljivo i vrlo pažljivo tretirajte sve ptice kako bi krpice zauvijek nestale. Tretirajte ne samo ptice, već i prostorije, opremu i ljetnu kavez za ptice.

Ranije, kada se moderna i takva snažna sredstva još nisu koristila za borbu protiv parazita, korištene su različite metode za njeno uništavanje. Tako da su grinje nestale, koristile su diklorvos, ali s takvom primjenom rizik od smrti kokoši bio je visok. Sada se najčešće koristi emulzija oksalata. Ali, da bi grinje nestale, potrebno je usmjeriti otopinu na svaku pticu posebno i pažljivo tretirati svakog pojedinca.

Drugi način rješavanja krpelja
Uzgoj takvih parazita kukaca je veliki problem. Stoga, trebate tražiti najbolja sredstva protiv njih. Učinkovito djeluju na parazite i kupke s pješčanim pepelom, koji se s užitkom koriste. Ovo je izvrstan alat za borbu protiv krpelja. Možete koristiti razne sprejeve, koji se u ogromnim količinama sada mogu naći u veterinarskim ljekarnama.

Kupke s pješčanim pepelom učinkovito djeluju na parazite

Međutim, vlasnici kokoši ih ne mogu uvijek steći. Stoga sprejevi nisu uvijek pristupačan alat. Naravno, kupke od pepela i pepela su drevna metoda, ali je već stoljećima testirana, a kokoši nesilice pruža veliko zadovoljstvo. Čim nađete prve simptome bolesti u kokošima, morate odmah pripremiti takve kupke.

Lako ih je pripremiti: prosijati pijesak i pomiješati s drvenim pepelom. Preporuča se staviti takvu smjesu, kako za one slojeve u kojima ste već otkrili simptome bolesti, tako i za one koji su još zdravi. Ove kupke stvaraju poseban sloj između perja i tijela ptice i uništavaju štetne insekte. Dakle, simptomi bolesti nakon takvih kupki odmah nestaju.

Liječenje kokoši treba početi što je prije moguće

.

Treći način borbe protiv parazita kukaca

Ali, nakon što su pronašli prve simptome u svojim kokošima, može se ići elementarnim putem kupnjom lijekova u ljekarni. Ali ovdje moramo shvatiti da nije uvijek da takvo liječenje odmah daje pozitivnorezultat. Stoga je potrebno biti strpljiv, a zatim će svaki tretman koji se dovrši spasiti kokoši. Ne biste trebali početi s bolešću, jer što je više kukaca, teže vam je boriti se protiv njih. Liječenje kokoši treba započeti što je prije moguće.

Narodni lijekovi: ocat razrijeđen vodom, kerozin pomiješan s vodom i octom, otopina kerozina, benzena i amonijaka. Također možete koristiti bilo koja eterična ulja, kao i sve vrste biljaka, kao što su buhača, kamilica ili divlji ružmarin. Ipak, biljni tretman je bolje koristiti za prevenciju nego za razvoj i progresivnu reprodukciju parazita kukaca.

Glavna stvar je stalno praćenje peradi, a onda vam neće smetati nikakvi problemi i nevolje.