Kako graditi ograđene prostore za sadržaj fazana?fazani

Najčešće se iskusni uzgajivači bave uzgojem fazanasadrže perad ili stoku.Faze su vrlo lijepe i svijetle ptice.Perje mužjaka uvijek se odlikuje svijetlim bojama (crvena, zelena, zlatna, ljubičasta) i dugim repovima.Ženke su sive u usporedbi s mužjacima.Uz jasan način života, fazani se mogu uplesti u nebo tijekom straha, pa u kućanstvima ili prekidaju krila ili ih drže u zatvorenim prostorima.

Kako fazan ne bi odletio, mora se držati u kavezu na otvorenom

Za iskusne poljoprivrednike ovladavanje novim smjerom zarade neće biti problem.Glavna stvar za uzeti u obzir neke od nijansi prije nego što odluči za uzgoj fazana kod kuće.U dvorištu za čuvanje ptica koriste se posebna ograđivanja za fazane.

Zahtjevi za kavez za kavez

Držanje fazana kod kuće zahtijeva otvoreni komad zemlje u blizini kuće. Čak i ako se odluči graditi kuće za perad vlastitim rukama, taj proces zahtijeva znatan financijski otpad.

Prilikom izgradnje kaveza na otvorenom, treba uzeti u obzir i potrebe pojedine pasmine fazana.Na temelju svojih osobina treba trava, a drugima je potrebno grmlje za ugodne životne uvjete.Ako za obične fazane i grmljeVisoka trava nije potrebna, što odgajivaču olakšava čišćenje kaveza, a ukrasne ptice ne mogu bez zelenila u svom staništu. Kod kraljevskih fazana zeleni stimuliraju proces reprodukcije i pomažu ženama da pobjegnu od mučnih muškaraca.

Druga vrsta ograđivanja ovisi o svrsi sadržaja fazana i njihovog broja. Sadržaj ptice ne smije biti hrpa. Za njihov normalan rast i razvoj, morate planirati kavez takve veličine da svaki pojedinac ima barem "kvadrat" ukupne površine. Osim toga, normalan razvoj fazana u pilića sugerira da ima mjesta za let.

Površina ograđenog prostora izračunava se po formuli od 1 m². m na jednom fazanu

Prostor za ptice, kada se drži kod kuće, treba biti zatvorena ne samo sa strane, nego i odozgo, tako da ptice ne mogu letjeti izvan nje. Budući da ženke u fazanima mogu polagati jaja bilo gdje, potrebno je napraviti zgodan ulaz za uzgajivača u kavez za ptice, jer će morati često hodati, tražeći zaboravljena jaja.

Kavez na otvorenom može se pravilno izgraditi vlastitim rukama, koristeći drvo ili metal za izradu kostura.

Prekriven je metalnom mrežom, ali je bolje da se u tu svrhu ne koristi kunić, jer njegovo tkanje može uzrokovati ozljedu ptice. Kavez za fazane mora imati krov. Osim zaštitnih funkcija nepovoljnih vremenskih uvjeta, spriječit će ptice da pobjegnu iz kaveza.

Izgradnja kućišta

Zapamtite tu činjenicuda održavanje ove ptice nije tako skup i složen proces, kao izgradnja ograđenog prostora za fazane.Ako želite sadržavati šest stotina pojedinaca, tada ćete trebati ograditi zemljište od 4 hektara.Prilikom određivanja visine kaveza, nemojte zaboraviti da bi trebao pružiti priliku za razvoj vještina letenja pilićima i ne bi ih osramotio.

Ovisno o pasmini ptica, moraju se držati u parovima ili jatima.Preporučljivo je da se kraljevski fazani drže u parovima, jer mužjak vrlo revno štiti svoj teritorij, au stadu pored drugih mužjaka izaziva borbe.

Crtež velikog ograđenog prostora za fazane

Bolje je držati stabla fazana daleko od odraslih.Kavez za uzgoj fazana kod kuće postavljen je tako da je okrenut prema jugu ili istoku.To je učinjeno kako bi se osiguralo najduže moguće sunčevo vrijeme.

Još jedna važna točka je mjesto kaveza na suhom zemljištu koje se može prekriti pijeskom.

Ako je tlo glina, potrebno je ukloniti najmanje 30 cm gornjeg sloja prije postavljanja kaveza i napuniti ga suhim riječnim pijeskom ili sitnim šljunkom.

Završna faza izgradnje kaveza na otvorenom

Nakon ugradnje odabranog okvira, umotavamo ga u rešetku, poželjno pocinčanu, koja ima duži vijek trajanja kod kuće u usporedbi s konvencionalnom čeličnom mrežom.Veličina stanica ne smije biti veća od 1,5 cm u promjeru kako bi se isključila penetracija miševa i drugihmali grabežljivci koji mogu jesti hranu namijenjenu peradi i postati nositelji zaraznih bolesti.

S vrha kaveza za voli morate zategnuti najlonsku mrežicu, metal može oštetiti pticu

Prilikom postavljanja kavez za kose vlastitim rukama, uvjerite se da unutra nema oštrih predmeta,o kojima se možete ozlijediti (čavli, komadići žice, čips, itd.).Na ulazu je poželjno urediti drugu sobu, kao što je predvorje, kako bi se isključila mogućnost njihovog bijega kada se vrata otvore.Bolje je napraviti krov kavez za kavez ne od čelične mreže, nego napraviti kapron, tako da se uplašene ptice ne ozlijede tijekom oštrog polijetanja.

Održavanje ukrasnih vrsta fazana pretpostavlja postojanje još jedne već izolirane sobe u blizini ograđenog prostora, tako da se tijekom velikih mraza zimi ptice mogu zagrijati. Osim toga, dnevnu svjetlost i zrak treba dostaviti u ovu prostoriju, a umjetno svjetlo bit će prikladno za rasvjetu navečer.Pretpostavka za podizanje pilića u zimskim mjesecima je opremanje šupe uređajima za grijanje.

Podizanje mladih životinja

Kod kuće se grijači (brooderi) koriste za podizanje pilića koji se ugrađuju u kaveze i na pješačka mjesta.Prvi polumjesečni fazan čuva se u zatvorenom prostoru i pola sata se može napustiti dvaput dnevno za vježbanje na otvorenom.

Pilići stari dva tjedna mogu se već pustiti na svježi zrak

Ako se fazani uzgajaju za meso,rođenje mora biti toplo i zaštićeno od propuha. U ovom slučaju, meso će biti posebno nježno i ukusno.

Bolje je raditi kaveze na otvorenom na mjestu gdje je zemljište bolje pokriveno malom vegetacijom, ako je to djetelina, trsa ili zeleni konjski rep. Kavezi su izrađeni tako da se sastoje od zatvorene izolirane šupe i otvorenog kaveza, tako da se možete sakriti i zagrijati ako je vani hladno.

U kišnom vremenu, kavez za kavez je pokriven vodootpornim filmom kako bi se pilići zaštitili od vlaženja.

U kavezu pilića nužno je čuvati kutiju s mješavinom pijeska i pepela za kupanje mladih. Hranitelj i pijanac s čistom vodom, morate odabrati ili učiniti na principu da se ptica ne može popeti gore s nogama i prevrnuti. Možete izgraditi još par mjesta za noć, ali ništa više ne možete držati u kavezu kako ne biste blokirali kretanje ptica.

Ptica za mlade ne bi trebala biti pretrpana nepotrebnim predmetima

.

Prije izvođenja mladih u kavez, valja ih unaprijed dezinficirati. To se može učiniti kod kuće koristeći bilo koje od sljedećih rješenja:

  • hidrirani vapno;
  • formaldehid;
  • soda ash;
  • kaustična soda.

Kao posteljinu, u kavezima pilića, preporuča se korištenje slame, suhog riječnog pijeska, tako da se ne zamrznu. Stelja mora apsorbirati višak vlage i zadržati toplinu.

U prvim danima života trebatepilićima pružiti temeljitu i kvalitetnu skrb.

Potrebno je hraniti bebe svaka dva sata, naime, jaja i nasjeckano sočno zelenilo, kako bi se uvjerilo da se ne slučajno udave u posudi za vodu,

.o kvaliteti ptica, o udobnim životnim uvjetima fazana i njihovom normalnom razvoju!